CameraToezicht zorginstelling

Zorginstelling
Met CameraToezicht in uw zorginstelling biedt VCS Observation een oplossing die bijdraagt aan meer veiligheid – en die meer verblijfscomfort realiseert voor medewerkers, patiënten en bezoekers. In combinatie met videocontentanalyse ondersteunt CameraToezicht in een zorginstelling het fysieke toezicht.

CameraToezicht in uw zorginstelling is één van de meest doeltreffende manieren van beveiligen. Vanuit een actieve toezichtruimte kan men snel ingrijpen als dat nodig is. CameraToezicht in uw zorginstelling helpt u op meerdere gebieden:

  • Merk verstoringen van de veiligheid tijdig op.
  • Verminder overlast in uw instelling.
  • Vergroot het veiligheidsniveau van uw patiënten, medewerkers en bezoekers.

Intelligentie van camera’s

Zorginstellingen maken nog maar sporadisch gebruik van de intelligentie van camera’s. Hier valt nog veel winst te halen. Zo is het mogelijk voor ziekenhuizen om met slimme camera’s kentekenplaten van taxi’s te detecteren. Doordat de camera de blauwe plaat herkent, gaat de slagboom automatisch open. Dit scheelt veel handelingen op een dag.

Zorginstellingen willen graag meer doen met de intelligentie van camera’s, maar zijn terughoudend vanwege de AVG. Onterecht, want veel gegevens worden geanonimiseerd. Bijvoorbeeld bij het tellen van mensen en in kaart brengen van looproutes. Hierbij worden geen gezichten geregistreerd – maar worden vormen als mens herkend. Dit gebeurt aan de hand van specifieke kenmerken.

Op die manier worden camera’s meer ingezet als sensor. In die hoedanigheid kunnen camera’s ook gebruikt worden om verpleging te ontzorgen. Bijvoorbeeld door personen in bed te detecteren. Slimme camera’s kunnen de zorg op allerlei manieren verrijken en vergemakkelijken. Daarbij integreren onze camera- en softwareoplossingen naadloos met elk videomanagementsysteem (VMS).

CameraToezicht: zorginstelling in beeld

VCS realiseert vast en mobiel cameratoezicht. We realiseren totaaloplossingen: van hard- en software en implementatie tot monitoring, services en advies. Onze camerasystemen bevatten ingebouwde artificial intelligence (AI) die de situatie in uw instelling analyseert, data genereert die bijdraagt aan preventie van incidenten en behoud van de veiligheid en het verblijfscomfort.

Onze software is modulair en kan daarom toegepast worden op grote ziekenhuizen, maar ook in kleinschalige zorginstellingen. CameraToezicht van VCS is 24/7 beschikbaar. Uw cameranetwerk wordt constant gemonitord door ons Network Operations Center, zodat er een correcte werking is van de apparatuur.

Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw zorginstelling? Vraag dan kosteloos een presentatie aan. Deze duurt ongeveer een uur is en volledig vrijblijvend. Of neem contact op met Sandor Olivari via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Enquire here