VCS ontlast zorgprofessionals met slimme oplossingen

Zorgsector doelwit cybercriminelen
Uit onderzoek van NIVEL blijkt dat 44 procent van de zorgprofessionals de indruk heeft dat de kwaliteit van de zorg in de laatste twee jaar is verslechterd. Redenen hiervoor zijn tijdsgebrek, hoge werkdruk en personeelstekort. Met PatientWatch en BabyWatch zet VCS zich in voor het verlagen van de werkdruk van zorgprofessionals.

De kwaliteit van de zorg is momenteel nog altijd hoog volgens het onderzoek van NIVEL. Toch wordt de werkdruk steeds hoger. Dit baart zorgen, vooral voor de lange termijn. Daarom biedt VCS de nodige oplossingen om zorgprofessionals te ondersteunen bij hun werkzaamheden.

Hoge werkdruk en belasting

De neonatale, intensive-, medium- en cardiocareafdelingen kenmerkt zich door de aanwezigheid van zeer kwetsbare patiënten. Zij hebben veel zorg nodig, waardoor de werkdruk en belasting van de zorgprofessionals enorm hoog is. Met PatientWatch van VCS ontlast u uw zorgmedewerkers én verzekert u de veiligheid van uw patiënten.

Patiëntobservatiesysteem

PatientWatch is een patiëntobservatiesysteem. Dankzij dit systeem houden (IC-)verpleegkundigen vanaf een centrale locatie alle patiënten en medische apparatuur snel in de gaten. De verantwoordelijke verpleegkundige heeft daardoor een duidelijk overzicht en kan zowel zien als horen wat er gaande is.

Hierdoor hoeven verpleegkundigen veel minder heen en weer te lopen tussen verschillende patiënten. Dit zorgt voor een betere controle over het welzijn van de patiënten en vermindert tevens het risico op besmetting. Ook vermindert het de werkdruk van de verpleegkundigen én is het een oplossing voor het personeelstekort.

Verhoogde patiëntveiligheid

Ons patiëntobservatiesysteem omvat slimme cameratoepassingen en integratie met uw verpleegoproepsysteem (VOS). Hierdoor krijgt uw verplegend personeel een betere controle over intensieve zorg en bewaking. Dit resulteert in verhoogde patiëntveiligheid.

Zelfs in het donker of bij gedempt licht kunnen IC-verpleegkundigen profiteren van optimaal gekleurd zicht. Wat betreft privacy: met de aanwezigheidsschakelaar op de patiëntenkamer kan de cameraobservatie eenvoudig aan en uit worden gezet. Zodat u de privacy kunt garanderen aan bezoekers, mocht hier behoefte aan zijn.

Gezondheid baby’s monitoren

Met BabyWatch biedt VCS een slimme oplossing voor het toezicht op couveusebaby’s. Het is van levensbelang dat verpleegkundigen 24/7 kunnen meekijken met deze baby’s. Zodat zij direct zorg kunnen bieden als dit nodig is. Verpleegkundigen hebben een overzicht op alle patiëntjes vanuit een centrale locatie. Zij zien via een groot scherm eenvoudig als er veranderingen optreden in de situatie van de baby’s.

Door middel van geluidsdetectie krijgen ze signalen, bijvoorbeeld als de baby begint te huilen. Hierdoor kunnen de verpleegkundigen direct ingrijpen als dat nodig is, zonder dat er nog babyfoons nodig zijn.

Uitkomst voor ouders op afstand

BabyWatch biedt niet alleen uitkomst voor verpleegkundigen. Ook ouders halen voordeel uit het observatiesysteem van VCS. Het feit dat hun baby op de couveuseafdeling ligt, is natuurlijk heel vervelend. Daarom is het fijn als zij mee kunnen kijken met hun kind als ze daar behoeften aan hebben. Zij willen weten hoe het met hun pasgeboren baby gaat. Het liefst op ieder moment. Ook dit is mogelijk dankzij BabyWatch.

Soms zetten verpleegkundigen de livestream stil, om de baby te verzorgen. Ouders krijgen hier direct een melding van. Zodat zij zich niet onnodig zorgen hoeven te maken over wat er met hun pasgeboren baby gebeurt. Verpleegkundigen kunnen ook eenzijdige berichten sturen naar ouders. Op die manier voorzien ze hen van updates over de status van hun kindje. Deze verbeterde informatievoorziening voorkomt wellicht onnodige telefoontjes. Dit zorgt ook voor de verlaging van de werkdruk voor de verpleegkundigen.

Ontdek de voordelen

Wilt u meer weten over PatientWatch? Of over BabyWatch? En bent u benieuwd hoe VCS dit in uw zorgorganisatie implementeert? Neem contact op via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10.

Enquire here