Meer groene stroom, meer camerabeveiliging zonneparken

Cameratoezicht op zonneparken
Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract, vragen steeds meer mensen naar de mogelijkheden om groene stroom uit Nederland af te nemen. Prijsvergelijker Pricewise spreekt afgelopen kwartaal zelfs van een stijging van 22 procent ten opzichte van vorig jaar.

Groei aan zonneparken

Deze groeiende populariteit van groene stroom uit eigen land zorgt automatisch voor meer vraag naar zonneparken. “Tot 2050 voorzien we een behoefte aan ten minste 30.000 ha zonneparken op het land”, laat ecoloog Friso van der Zee weten aan de Universiteit in Wageningen. Ze worden steeds vaker opgericht om groene energie op te wekken en ons land schoner te maken. Maar zonneparken staan ook voor een nieuwe uitdaging: beveiliging.

De afgelopen maanden zijn zonneparken namelijk veelvuldig slachtoffer van koperdiefstal. Hierdoor lijden zonneparkexploitanten directe en indirecte schade, daarnaast komt ook de operationele efficiëntie van zonneparken in gevaar. Criminelen trekken namelijk kabels uit de grond, zonnepanelen en omvormers. Hierdoor liggen installaties soms maanden stil en wordt er geen stroom opgewekt. Met alle (financiële) gevolgen van dien.

Camerabewaking noodzakelijk

Zonneparken vormen een aantrekkelijk doelwit voor vandalen, diefstal en vernieling. Het is essentieel om deze waardevolle infrastructuur te beschermen. Camerabewaking speelt hierbij een cruciale rol.

Door strategisch geplaatste camera’s merkt u verdachte activiteiten snel op. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om daders op te sporen en te arresteren, maar het dient ook als afschrikmiddel voor potentiële criminelen. Bovendien helpt camerabewaking ook bij het voorkomen van technische problemen.

Bewezen camerabewaking van VCS

Voorheen was het treinspoor het grootste slachtoffer van koperdiefstal. Dit is echter niet meer het geval sinds ProRail camera’s en hekken langs het spoor heeft geplaatst. VCS zet cameratoezicht daarom ook in voor de strijd tegen koperdiefstal op zonneparken. Om ook hier het aantal incidenten terug te dringen. Hiervoor levert VCS oplossingen op maat voor realtime cameratoezicht. Zodat we de veiligheid van uw zonnepark waarborgen.

Hiervoor maken we gebruik van geavanceerde technologieën zoals  videobewakingssystemen, slimme detectie en alarmsystemen. Hiermee verzekeren we u van een hoog beveiligingsniveau. Onze oplossingen zijn vooruitstrevend en flexibel, en worden naadloos geïntegreerd in uw bestaande infrastructuur. Daarnaast nemen we de verantwoordelijkheid voor het beheer en de monitoring van de beveiligingssystemen op ons. We bieden een 24/7 bewakingsservice zodat snel gereageerd kan worden op incidenten. Hierdoor detecteert u potentiële bedreigingen tijdig en pakt u deze direct aan. Zo verminderen we de kans op diefstal aanzienlijk.

Mogelijkheden van camerabewaking

Onze geavanceerde camera’s bieden veelzijdige mogelijkheden. Zo kunnen we specifieke zones definiëren waarbinnen toegang is toegestaan. Als iemand op een ongeoorloofd tijdstip een van deze zones betreedt, detecteren onze slimme camera’s dit onmiddellijk en sturen direct een waarschuwing naar onze meldkamer. Op deze manier wordt er direct actie ondernomen en kunnen hulpdiensten snel ter plaatse zijn.

Onze deskundige installateurs positioneren de camera’s op strategische locaties, waaronder de ingangen, langs de omheining en bovenop hoge masten. Dit zorgt voor een uitgebreid overzicht van het hele terrein. Bovendien zijn onze geavanceerde camera’s in staat om nummerplaten te herkennen, personen te identificeren en bewegingen te registreren. Dankzij moderne technologieën, zoals infraroodscans en thermische camera’s behoudt u zelfs bij slechte weersomstandigheden en weinig licht een helder zicht.

Ontdek de voordelen

Nieuwsgierig naar hoe wij u kunnen helpen bij het beveiligen van uw zonnepark tegen de toenemende dreiging van diefstal? Of wilt u meer weten over camerabewakingmobiel cameratoezicht of cybersecurity? Samen zorgen we voor veilige en efficiënte zonneparken. Neem contact met mij op via e-mail of bel 06 43 15 01 38.

Enquire here