Laat uw camera’s hacken

Laat uw camera’s hacken
Camera’s laten hacken? Dit klinkt in eerste instantie wellicht als een slecht idee. Maar hiermee kunt u wel achterhalen of uw cameranetwerk kwetsbaarheden bevat. VCS Observation heeft ethische hackers in dienst, die testen hoe veilig uw cameranetwerk werkelijk is. Laat uw camera’s hacken door VCS.

Cybersecurity is erg belangrijk voor organisaties. Als gevoelige data in de verkeerde handen valt dan kan dat tot enorme schade leiden. Systemen moeten daarom goed worden beveiligd. De veiligheidscontrole van het cameranetwerk wordt vaak vergeten. Juist in deze tijd is het van groot belang dat al uw systemen optimaal beveiligd zijn.

‘Potentiële ‘achterdeurtjes’ in camera’s’

Ophef

Uit onderzoek van Follow the Money is gebleken dat de veiligheid van beveiligingscamera’s allesbehalve optimaal is. Deze bevindingen hebben landelijk voor ophef gezorgd. Met name bij de overheid en gemeenten. Uit dit onderzoek is gebleken dat in Nederland veel gebruikt wordt gemaakt van camera’s van twee omstreden Chinese merken.

Naast dat deze merken betrokken zijn bij mensenrechtenschendingen zijn er zorgen dat de camera’s worden ingezet voor spionage. De camera’s bevatten potentieel een ‘achterdeurtje’ die informatie doorsluist naar kwaadwillenden. Dit kan zowel via de bijgeleverde software van de fabrikant als via de ingebouwde software van de camera’s zelf.

‘Veiligheid controleren, ongeacht het merk’

Hacken voor veiligheid

De veiligheid van camera’s en systemen is dus niet automatisch gegarandeerd. Het is belangrijk om te weten wat de stand van zaken is in uw cameranetwerk. Ongeacht het merk. Dit is waar VCS Observation aan wil bijdragen. Door middel van CameraScan en/of een pentest speuren wij kwetsbaarheden op.

CameraScan is een dienst die speciaal is ontwikkeld door VCS. Hiermee voert onze ethisch hacker een integriteitsscan uit op de cybersecurity van uw cameranetwerk. Hij/zij ontdekt hoe kwetsbaar het systeem is. Of het cameranetwerk te hacken is. En of de camera’s beschikken over achterdeurtjes. Na afloop ontvangt u een uitgebreid rapport met een terugkoppeling op de bevindingen. Vinden we kwetsbaarheden in uw cameranetwerk? Dan ontvangt u van ons een advies om deze op te lossen.

Een ander middel is de pentest. Pentest staat voor ‘penetration test’. Tijdens deze test probeert de ethische hacker om uw systemen binnen te dringen. Hierbij richt hij/zij vanzelfsprekend geen schade aan. De test dient enkel om voortijdig mogelijke bugs, lekken en kwetsbaarheden in kaart te brengen. Na afloop koppelen we de bevindingen aan u terug. In geval van hiaten in de cybersecurity, ontvangt u ook hier van ons een advies om deze op te lossen.

Lees meer over de veiligheid van camera’s en onze ethische hackers.

Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw organisatie? Neem contact op met Carel ten Horn via e-mail of bel 0416 54 10 10. Of lees meer over onze dienstverlening in cybersecurity.

Enquire here