CameraToezicht in musea

CameraToezicht in musea
Vorig jaar zijn meerdere kunstwerken in musea doelwit geworden van klimaatactivisten. Ondanks dat kunst vaak wordt beschermd, is er kans op schade. VCS zorgt met CameraToezicht in musea voor een optimale bescherming.

Activisten zochten via musea aandacht voor het klimaat. Zo gooiden ze in Londen tomatensoep over een schilderij van Vincent van Gogh. In Duitsland werd een kunstwerk van Claude Monet beklad met aardappelpuree. En het wassen beeld van Koning Charles werd in Londen bekogeld met een taart.

Ook in Nederland gingen klimaatactivisten hun gang. Twee mannen besmeurden en lijmden zich vast aan het ‘Meisje met de parel’ van Johannes Vermeer.

CameraToezicht

Het is niet ondenkbaar dat kunstwerken nog een keer doelwit worden van klimaatactivisten. De veiligheid van kunst is hierdoor in gevaar. Musea doen er daarom alles aan om hun kunst te beschermen. Niet alleen is de veiligheid van kunstobjecten van belang. Maar musea willen ook de veiligheid van personeel en bezoekers garanderen. VCS zorgt met CameraToezicht voor een veilig en toegankelijk museum.

Het helpt om:

  • Verstoringen van de veiligheid in de verschillende ruimtes tijdig op te merken.
  • Overlast en vernielingen te verminderen.
  • Het vergroot het veiligheidsgevoel van bezoekers.

Bij incidenten kan door CameraToezicht snel worden ingegrepen. Ook leveren de videobeelden extra bewijsmateriaal op. De ‘extra ogen’ werken preventief, want een camera schrikt af.

Wij realiseren vast en mobiel CameraToezicht. Ons systeem bevat ingebouwde artificial intelligence (AI) die de situatie analyseert en data genereert die bijdraagt aan preventie van incidenten en het behoud van veiligheid.

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over Cameratoezicht in musea? Neem dan een kijkje op de pagina. Of neem contact op met Carel ten Horn via e-mail of bel  0416 54 10 10.

Enquire here