Vlog: onderneming 1,5 meter proof

Slimme sensoroplossing voorkomt drukte
Social distancing waarborgen in retail is een uitdaging, de boetes zijn hoog. Daarom ontwikkelde VCS de praktische oplossing TelSensor. VCS installeerde TelSensor recent bij verschillende ondernemingen, waaronder slagerij-traiteur Van Roessel in Waalwijk. In de vlog ziet u hoe het werkt.

De slimme sensor van TelSensor registreert privacyproof het aantal bezoekers in de slagerij. Als het drukker wordt, krijgt het personeel een seintje. Het stoplicht kleurt dan rood in plaats van groen. TelSensor werkt betrouwbaarder en eenvoudiger dan systemen met bijvoorbeeld het tellen van winkelmandjes.

In lijn met de AVG

Ontwikkelingen in de sensortechnologie maken het mogelijk om in de slimme camera’s zelf de videocontentanalyse te doen. Dit maakt het systeem in de vlog privacyproof: de camera registreert géén gezichten, alleen onherkenbare contouren. Bovendien worden er geen beelden opgeslagen. Ook worden er géén signalen geregistreerd van de smartphones van klanten, zoals wel gebeurt bij veel andere oplossingen, die bezoekers tellen met een zogenoemde ‘wifi-traffic-monitor’.

Operationeel in twee dagen

Een acute uitdaging, vooral voor grotere winkelketens, is om alle locaties snel te voorzien van slimme systemen. Dit kan VCS realiseren: TelSensor kan in twee dagen operationeel zijn. En als cameraspecialist kan VCS TelSensor naar wens ook integreren in uw bestaande (beveiligings)systemen.

Enquire here