Verzekeraars eisen steeds vaker cameratoezicht op zonneparken

Cameratoezicht op zonneparken
Zonneparken zijn een aantrekkelijk doelwit voor koperdieven. Steeds vaker weten criminelen de weg te vinden naar deze vaak afgelegen locaties. Om soms wel tientallen kilometers aan koperkabels buit te maken. Bij zonnepark Endona was het zelfs twee keer raak in slechts 48 uur. Door de toename van koperdiefstal verplichten verzekeraars steeds vaker cameratoezicht op zonneparken.

Energie Samen waarschuwt daarom te controleren of uw verzekering cameratoezicht op uw zonnepark verplicht. In het verleden was dit namelijk niet het geval. Maar door het groeiende probleem met koperdiefstallen eisen verzekeraars steeds vaker cameratoezicht. De nieuwe polis voorwaarden gaan in vanaf de volgende vervaldatum.

Regelmatig controleren

Het advies van Energie Samen is om regelmatig te controleren of u nog voldoet aan de verzekeringsverplichtingen rond de beveiliging van uw zonnepark. Kijk daarbij ook naar uw aansprakelijkheidsverzekering. “Bij een zogenaamde panelenverzekering, ook wel machinebreuk/brandverzekering genaamd, gaat het om de voorwaarden die te maken hebben met keuringsverplichtingen, hoogte en soort van het geplaatste hekwerk en camerabeveiliging inclusief doormelding naar een alarmcentrale”, laat de koepelorganisatie weten aan Solar Magazine. “Een nieuw zonnepark verzekeren kan tegenwoordig alleen nog maar als er beveiligingscamera’s zijn geplaatst.”

‘Een nieuw zonnepark moet tegenwoordig altijd beveiligingscamera’s hebben’

Cameratoezicht van VCS

Met beveiligingscamera’s van hoge kwaliteit en 24/7 bewaking waarborgt VCS de veiligheid op uw zonnepark. Zodat u geen schade oploopt door diefstal of vandalisme, en u continuïteit waarborgt. En zodat u voldoet aan de strikte eisen van verzekeraars, waardoor u verzekerd bent van vergoeding in geval van schade. Naast het leveren van camera’s verzorgt ons team van experts ook de installatie en het onderhoud. Zodat u altijd kunt rekenen op realtime cameratoezicht op maat.

We combineren innovatieve technologieën als videobewakingssystemen, slimme detectie en alarmsystemen. Allemaal om een hoog niveau van beveiliging te garanderen. De oplossingen integreren we naadloos in uw bestaande infrastructuur.

Slimme camera’s

De camera’s die wij leveren worden op verschillende manieren afgesteld. U kunt bijvoorbeeld gebieden uittekenen waarbinnen mensen op bepaalde momenten mogen komen. Detecteren de camera’s een onbevoegd persoon op een tijdstip dat dit niet de bedoeling is? Dan komt er direct een signaal binnen in de meldkamer. Zo kan er gelijk worden ingegrepen en wordt de schade aan uw zonnepark zoveel mogelijk beperkt.

Onze experts plaatsen de slimme camera’s op strategische locaties zoals bij de ingang, bovenop masten en langs hekken. Hierdoor brengen we het hele gebied voor u in kaart. Onze camera’s zijn in staat om personen te identificeren, nummerborden te herkennen en beweging te registreren. Ook bij slecht weer of weinig licht. Dankzij moderne technologie als infraroodscans en thermische camera’s. Deze staan ook altijd in verbinding met een (privé)meldkamer.

Neem direct contact op

Wilt u meer weten over wat VCS kan betekenen voor uw zonnepark? Neem contact op via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Enquire here