Bescherm uw zonnepark met CameraToezicht

Zonneparken
De populariteit van groene stroom neemt toe. Om deze energie op te wekken worden in Nederland steeds meer zonneparken aangelegd. Volgens het Kadaster telt Nederland eind 2022 maar liefst 562 zonneparken. En het worden er steeds meer. Deze populariteit brengt een nieuwe uitdaging met zich mee, namelijk de beveiliging van deze parken. VCS Observation zorgt voor de juiste beveiliging.

Uit analyses van het Kadaster blijkt dat de provincie Gelderland in het bezit is van de meeste zonneparken, 89 om precies te zijn. Gevolgd door de provincie Overijssel met 62. In deze twee provincies ligt echter niet de meeste oppervlakten. Dit is namelijk het geval in de provincies Groningen (633 hectare) en Drenthe (518 hectare). Van de in totaal 562 liggen 247 zonneparken langs (snel)wegen en/of het spoor. Hierdoor zijn ze voor veel mensen zichtbaar vanuit bijvoorbeeld de auto.

Slachtoffer koperdieven

Ondanks dat veel zonneparken zichtbaar zijn vanuit de auto of de trein, zijn het vaak toch afgelegen locaties. Niet veel mensen komen er direct in de buurt en er is weinig toezicht. Dit maakt een zonnepark een aantrekkelijk doelwit voor dieven. Vooral voor koperdieven.

Er liggen namelijk vaak ook een hoop waardevolle spullen op het terrein. Niet alleen de zonnepanelen, maar vooral de koperkabels zijn interessant voor dieven. Criminelen trekken deze kabels met geweld uit de grond, uit zonnepanelen en uit omvormers. Hierdoor liggen de installaties soms maanden stil en wordt er geen stroom opgewekt. Met alle (financiële) gevolgen van dien.

‘Door koperdieven liggen installaties er soms maanden uit en wordt er geen stroom opgewekt’

Verplicht verzekeren

Het groeiende aantal koperdiefstallen is ook de verzekeraars niet ontgaan. Zij verplichten steeds vaker cameratoezicht op zonneparken. De nieuwe polisvoorwaarden gaan in vanaf de volgende vervaldatum.

CameraToezicht

Kortom: genoeg redenen om uw zonnepark extra te beveiligen. Onze beveiligingscamera’s zijn van hoge kwaliteit en bieden 24/7 bewaking. Ze kunnen op verschillende manieren worden ingesteld. Zo kunt u gebieden afbakenen waarbinnen mensen mogen komen. Signaleert de camera iemand op een plek, waar dat niet is toegestaan? Dan ontvangt de meldkamer direct een signaal. Hierdoor kan er direct worden ingegrepen.

De experts van VCS plaatsen de camera’s op strategische punten. Bij de ingang, langs de omheining en/of bovenop masten. Zodat u een volledig overzicht krijgt van uw terrein. Onze slimme camera’s zijn ook in staat om nummerborden te herkennen, personen te identificeren en beweging te registreren. Dankzij moderne technologieën als infraroodscans en thermische camera’s heeft u altijd scherp beeld. Ook bij slecht weer en weinig licht.

Installatie en onderhoud

VCS verzorgt de volledige installatie en het onderhoud van de camera’s. Op deze manier werkt uw beveiligingssysteem altijd optimaal.

Interesse?

Wilt u meer informatie over onze cameraoplossing op zonneparken? Neem contact op via e-mail of bel 0416 54 10 10. Of vraag kosteloos een presentatie aan voor uw zonnepark. Deze duurt een uur en is volledig vrijblijvend.

 

Enquire here