Ethisch hacker wint prijs voor beste cybersecurity idee

cybersecurity idee
Op 25 augustus ging één van onze ethische hackers Anass Ali samen met zijn team de strijd aan tijdens de Nationale Cyber Security Summer School (NCS3). En met succes, ze wonnen de ‘beste pitch’ met hun automatische patch en kwetsbaarheden management tool (APKM).

Het evenement werd georganiseerd door dCypher. Tijdens het evenement maakten de deelnemers een week lang kennis met zowel technische als niet-technische aspecten van cyberdomeinen. Het programma bevatte colleges en demonstraties van toonaangevende cybersecuritybedrijven uit de publieke en private sector. Onder andere het ministerie van Justitie en Veiligheid, Rabobank en TU-Delft. Op de laatste dag stond een wedstrijd gepland, waarbij meerdere teams hun cybersecurity idee presenteerden.

Pitch

Van de totaal tien ideeën vond de jury het cybersecurity idee van Anass Ali en zijn team het beste. Ze wonnen de eerste prijs met hun automatische patch en kwetsbaarheden management tool. Deze tool is speciaal voor mkb-bedrijven. Zij installeren de tool op hun computers. Vervolgens update de tool automatisch al de software en programma’s die op de computer staan. Hiermee worden kwetsbaarheden voorkomen. De tool scant ook al de software op de computer. Zodat bestaande kwetsbaarheden herkent worden en een bedrijf actie kan ondernemen.

De bedoeling is dat de tool gratis en als open source software beschikbaar is voor bedrijven. Dit houdt in dat de broncode van het programma zichtbaar is. Zo kan iemand anders zien hoe de tool in elkaar is gezet. Dit vergroot het vertrouwen van (potentiële) gebruikers.

ONE Conference

De beloning bestaat uit toegangskaarten voor de ONE Conference op 3 en 4 oktober in Den Haag. Dit is het grootste cybersecurity evenement van Europa. Hier krijgt Anass en zijn team de kans om de pitch nog een keer te presenteren. Tijdens het evenement komen internationale gasten bijeen uit de cyberwereld.

Verder staat Anass samen met zijn team in contact met de experts van dCypher. Zij staan weer in contact met verschillende cyberorganisaties. Zij koppelen Anass en zijn team uiteindelijk ook aan een organisatie die graag met het idee verder wil. Zodat het automatische patch en kwetsbaarheden management tool in de praktijk wordt uitgevoerd.

Enquire here