CameraToezicht in en rondom stationsgebieden

Laat uw camera’s hacken
Op dit moment worden veel treinstation beveiligd door camerasystemen. Maar gemeenten plaatsen ook steeds vaker camera’s in de omgeving, bijvoorbeeld bij fietsenstallingen. VCS Observation faciliteert CameraToezicht in en rondom stationsgebieden.

Gemeenten schakelen vaker de hulp in van camera’s. Zo vindt de gemeente Wierden cameratoezicht noodzakelijk om fietsendiefstallen en vandalisme tegen te gaan. Gebruikt gemeente Rijswijk het o.a. om overlast gevende jeugd in de gaten te houden. En schakelt gemeente Groningen cameratoezicht in vanwege drugs- en drankgebruik.

Afwijkend gedrag

Menselijk gedrag verloopt volgens patronen. De camera’s van VCS Observation identificeren afwijkend gedrag. En seinen dit direct door naar de meldkamer. Dit maakt cameratoezicht effectief en (kosten) efficiënt.

CameraToezicht

De camera’s van VCS zijn in lijn met de Gemeentewet 151c. VCS realiseert vast en mobiel CameraToezicht. Ze bevatten ingebouwde artificial intelligence (AI) die de situatie analyseert en data genereert die bijdraagt aan preventie van incidenten. En zo de veiligheid van een gebied behoudt. Ze integreren naadloos met elk videomanagementsysteem.

De oplossing is realtime en 24/7 beschikbaar. Het detecteert met een algoritme ook geweld en geluid. Zo biedt de software nog meer kans op de-escalatie en het op heterdaad betrappen van een mogelijke verdachte.

Veiligheid vergroten

CameraToezicht is niet alleen een ideale oplossing om fietsendiefstallen, vandalisme, drugs- en drankgebruik en overlastgevende jeugd tegen te gaan. Maar ook om geweldsincidenten te voorkomen en het verbeteren van de algehele veiligheid. Camera’s vergroten het veiligheidsgevoel van de burgers. Ze werken namelijk preventief en dat schrikt mensen met verkeerde bedoelingen af.

Neem contact op

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw stationsgebieden? Neem contact op met Carel ten Horn via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Enquire here