VCS realiseert de totale beveiliging van zonneparken

Beheerder in zonnepark
Door Carel ten Horn,  Sales & Marketing Director bij VCS
Als ontwikkelaar, beheerder of eigenaar van een zonnepark wilt u dat de veiligheid ervan gewaarborgd is. U wilt continuïteit. Een positieve reputatie behouden. Een schone en rustige omgeving zonder diefstal, schade of gedoe. Als expert in publieke en private veiligheid realiseert VCS de totale beveiliging voor zonneparken.

Een steeds groter deel van onze energie wordt opgewekt met zonnepanelen. Mede dankzij zonneparken. Helaas weten ook (koper)dieven deze parken te vinden. Dieven laten een spoor van vernieling achter. De ontwikkelaar, beheerder of eigenaar van het park zit al snel met een gigantische schade.

Toenemende overlast

Ook de leefbaarheid in de omgeving van het zonnepark kan onder druk komen te staan door de toename van diefstal. Vooral ’s nachts kan er rondom zonneparken sprake zijn van overlastgevende situaties, zoals het langsrijden van verdachte busjes in het buitengebied.

‘Voorkom schade en waarborg de continuïteit’

Een complete aanpak

Er komt veel kijken bij de beveiliging van zonneparken. Naast keuzes over o.a. camera’s, alarmsystemen, sensoren, afrastering en verlichting hebt u te maken met bewakings- en meldkamerdiensten en verzekeringszaken.

VCS waarborgt de veiligheid met EnergySecure. Dit is één complete aanpak, waarbij beveiliging bijdraagt aan vroegtijdige detectie van onwenselijke situaties op en rondom zonneparken. Dit waarborgt de veiligheid en helpt u draagvlak houden bij omwonenden. VCS draagt hierbij ook zorg voor de verzekering en eventuele schadelastafwikkeling.

 

Ontvreemding en herhaling voorkomen

Beveiliging is de beste manier om ontvreemding én herhaling te voorkomen. Dieven keren herhaaldelijk terug naar onbeveiligde parken. Als een camera geplaatst is, dan gebeurt dit vaak niet meer. VCS kan op vrijwel elke locatie binnen vierentwintig uur een tijdelijke sensor (bij)plaatsen met mobiele internetverbinding. Dit is uiterst effectief om tijdig acute dreigingen in beeld te brengen, zoals diefstal of vernieling. Daarna kunnen we parken ook permanent (extra) beveiligen.

Optimale performance

EnergySecure van VCS helpt met innovatieve technologie beveiligers om hun werk te doen. Voor de camerabeveiliging realiseert VCS een combinatie van slimme thermische en bestuurbare camera’s. Onze camera’s staan in directe verbinding met een (privé)meldkamer naar wens. Ze worden getriggerd bij afwijkende bewegingen.

Onze eigen EnergySecure meldkamer wordt 24/7 bemand. Tot slot levert VCS 24/7 proactieve monitoring vanuit ons eigen Network Operations Center. Ons onderhouds- en serviceteam zorgt dat uw systeem altijd optimaal werkt en eventuele storingen snel worden verholpen.

In control

VCS heeft veel ervaring met beveiligingen van zonneparken. Wij bieden totale ontzorging. U blijft in control en minimaliseert de risico’s, tegen voorspelbare en beheersbare kosten.

‘Wij bieden totale ontzorging, u blijft in control’

Kom in contact

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw nieuwe of bestaande zonnepark? Kom in contact. Wij komen graag bij u langs voor een eerste adviesgesprek over complete beveiliging van uw zonnepark. Neem contact op met mij via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Enquire here