ISO 27001: waterdicht systeem voor data

netwerkengineer
Veiligheid staat voor VCS op één. En dat geldt ook voor informatiebeveiliging. Ons securitybeleid voldoet aan alle eisen. Dat laten we zien met onze ISO 27001-certificering. Daarnaast zijn we ISO 9001, VCA* en VCA** gecertificeerd én werken we AVG-proof. We staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

ISO 27001 is hét internationale kwaliteitskeurmerk voor informatiebeveiliging. Dankzij de certificering kunt u vertrouwen op een waterdicht securitybeleid. Met het certificaat ISO 27001 tonen we aan dat ons Information Security Management Systeem (ISMS) optimaal werkt.

Wat is ISO 27001?

ISO 27001 beschrijft hoe we procesmatig omgaan met informatiebeveiliging. Het is dé internationale standaard voor informatiebeveiliging. Het gaat zowel om fysieke beveiliging als om online bedreigingen (zoals hackers en virussen). De continuïteit van systemen staat centraal. We hebben risico’s geminimaliseerd en staan ervoor in dat we bij uitval altijd binnen een halfuur weer online zijn.

Internationale standaard voor informatiebeveiliging’

Een ander aandachtspunt is het vastleggen van informatie. Dus: welke collega kan precies bij welke informatie en waarom? We hebben alle informatie geclassificeerd en bevoegdheden zeer nauwkeurig toegewezen. Collega’s die werken voor de politie of gemeenten worden gescreend door de nationale politie.

Van ISO en VCA tot cybersecurity-diensten

ISO 27001 is voor ons de tweede ISO-certificering. Eerder waren we al gecertificeerd voor ISO 9001 (kwaliteitsmanagement). Daarnaast zijn we VCA**-gecertificeerd en bouwen we alle componenten op volgens NEN-normen. We managen projecten volgens Prince2 en onze servicedesk voldoen aan ITIL-standaarden.

Om de veiligheid van uw systemen nog verder te waarborgen, werkt VCS Observation met een ethisch hacker. Ethisch hackers, ook wel ‘white hat’ hackers genoemd, zorgen ervoor dat u hackers met kwade bedoelingen altijd een stap voor bent. Met hun expertise kunnen zij met verschillende diensten uw cybersecurity optimaliseren.

Ook zó werken we samen aan veiligheid’

Uw waardevolle informatie

Voor VCS is informatiebeveiliging een topprioriteit. Als er door een datalek of hack persoonsgegevens in verkeerde handen komen, kunnen de gevolgen groot zijn. Wij beschermen persoonsgegevens en alle andere informatie die van waarde is voor uw organisatie. Ook zó werken we samen aan veiligheid.

Enquire here