Het belang van cybersecurity

Cybersecurity. We kunnen niet meer zonder. Uitval van systemen heeft verregaande consequenties. Wat als deze worden gehackt of geraakt worden door een virus? Voorkom dit door uw cybersecurity te optimaliseren. Het beschermen van systemen tegen cyberaanvallen is van cruciaal belang.

Het komt regelmatig in het nieuws voorbij. Systemen worden gegijzeld. Gegevens worden gelekt. Zowel bedrijven als individuen worden dagelijks gehackt. Wanneer gevoelige data in de verkeerde handen terechtkomen, kan dit rampzalige gevolgen hebben. Het belang van cybersecurity moet niet worden onderschat. Breng daarom uw cybersecurity op orde. VCS Observation vergroot de cyberweerbaarheid, zodat u voorbereid én opgewassen bent tegen digitale dreigingen en kwetsbaarheden.

‘Cybersecurity is steeds belangrijker’

Essentiële systemen

VCS Observation levert essentiële systemen om de veiligheid en leefbaarheid van Nederland te verbeteren. Cybersecurity is daarbij de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Het gaat niet meer alleen om de betrouwbaarheid van onze systemen, maar ook om de beveiliging ervan. Een van de prioriteiten bij VCS is de digitale infrastructuur te beschermen tegen cyberaanvallen.

Cybersecurity diensten

Om de veiligheid van uw systemen te waarborgen, werkt VCS Observation met een ethisch hacker. Ethische hackers, ook wel ‘white hat’ hackers genoemd, zorgen er zo voor dat u hackers met kwade bedoelingen altijd een stap voor bent. Met hun expertise kunnen zij met verschillende diensten de cybersecurity optimaliseren.

‘Blijf kwaadwillenden altijd een stap voor’

Pentest

Pentest staat voor ‘penetration test’. Tijdens deze test probeert de ethisch hacker om de systemen binnen te dringen. Hierbij richt hij/zij vanzelfsprekend geen schade aan. De test dient enkel om voortijdig bugs, lekken en kwetsbaarheden in kaart te brengen. Na afloop koppelen we de bevindingen aan u terug. In geval van hiaten in de cybersecurity, ontvangt u van ons een advies om deze op te lossen.

Vulnerability scan

Met een vulnerability scan identificeren we kwetsbaarheden, zodat u deze effectief kunt aanpakken. Tijdens de scan nemen we het complete systeem onder de loep en gaat onze ethische hacker op zoek naar manieren om het systeem binnen te dringen. Na afloopt ontvangt u een rapportage met alle bevindingen, inclusief concreet advies. Het is mogelijk om systemen periodiek te laten scannen. Zo bent u ervan verzekerd dat de cybersecurity altijd up-to-date is. Want het aanvallandschap verandert continu.

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over de kansen voor uw organisatie? Lees de FAQ over cybersecurity. Of neem contact op met Carel ten Horn via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Enquire here