Cameratoezicht in de maakindustrie: de voordelen

Cameratoezicht in de maakindustrie
VCS Observation heeft een bewezen trackrecord op het gebied van veiligheid en risicobeheer, en cameratoezicht in de maakindustrie. Zo zijn we onder andere een betrouwbare partner voor bedrijven in de voedselindustrie en andere maakindustrieën. We hebben ruime ervaring in de voedselproductie. En we werken samen met tal van producenten die actief zijn in de Agrifood-industrie.

Door: Philip Beunen, Accountmanager VCS Observation

Met onze slimme cameraoplossingen borgen we een geoptimaliseerd productieproces. Waardoor u minder afhankelijk bent van uw werknemers en de risico’s van ziekte en verzuim minimaliseert. Met bestuurbare camera’s en inzoommogelijkheden monitort u de machines op afstand. Hierdoor minimaliseren we ook nog eens de veiligheidsrisico’s. De camera’s geven bijvoorbeeld een waarschuwing wanneer iemand te dicht bij gevaarlijke onderdelen komt of in een verboden zone loopt. In die gevallen staan de machines automatisch en direct stil, waardoor u mogelijke ongevallen voorkomt.

Continuïteit tijdens inspecties

Een ander voordeel van het plaatsen van slimme camera’s bij een productieproces is de mogelijkheid om inspecties uit te voeren. Met behulp van hoogwaardige camera’s zoomen we in en centraliseren we de procesaansturing. Hierdoor voert u inspecties uit zonder dat dit ten koste gaat van de continuïteit van het productieproces. Naast camera’s installeren we ook regelmatig sensoren om geluiden te analyseren en objecten te detecteren die de veiligheidszones naderen. Deze combinatie van camera’s en sensoren zorgt voor een optimale veiligheid van uw medewerkers en de voedselveiligheid.

Oplossing voor geluidsoverlast

Een bijkomend voordeel van cameratoezicht in de maakindustrie is het vermogen om te werken in omgevingen met veel lawaai. Fabrieken en machines maken vaak behoorlijk wat herrie. Daarom is het prettig dat werknemers niet voortdurend in de buurt van deze machines hoeven te zijn. Dit draagt bij aan het werkplezier en de veiligheid van uw werknemers.

Kostenbesparend

Naast veiligheid en efficiëntie biedt het toepassen van extra camera’s ook mogelijkheden voor kostenbesparing. Door toezicht te centraliseren stuurt u processen aan met minder personeel. Hierdoor bespaart u fors op operationele kosten. De centrale procesoperator bewaakt en coördineert het proces met behulp van de camerabeelden. Het resultaat: een efficiëntere aansturing van het productieproces en minder afhankelijkheid van menselijke aanwezigheid.

VCS biedt totaalpakket

Bij VCS bieden wij u het totale pakket. We leveren niet alleen de camera’s en systemen. We zijn ook gespecialiseerd in het uitbreiden van toezichtsruimtes en we bieden de benodigde infrastructuur. Denk aan extra pc’s en videomanagementsystemen, voor het beheer, onderhoud en de installatie van cameraoplossingen. We bieden een uitgebreide service waarmee we u ontzorgen. We verzorgen de installatie van bekabeling en de montage van de camera’s. VCS neemt daarnaast het volledige beheer en onderhoud op zich.

Videocontentanalyse

In de meeste gevallen bieden wij slimme camera’s aan die videocontentanalyse (VCA) ondersteunen. Met VCA houden operators een centraal overzicht en krijgen ze een signaal wanneer er iets ongewoons gebeurt. Hierdoor kunnen zij direct actie ondernemen om mogelijke problemen te voorkomen. Bijvoorbeeld door de machines stil te leggen.

Waar camera’s vroeger afhankelijk waren van een pc-processor voor analyse, zijn moderne camera’s momenteel véél slimmer. Ze zijn uitgerust met geïntegreerde chips voor videocontentanalyse, waardoor ze zelfstandig afwijkingen detecteren en signalen doorsturen. Hiervoor heeft u dus geen aparte server meer nodig. Dit betekent dat u niet hoeft te investeren in nieuwe servers. De rekenkracht is namelijk al aanwezig in de camera’s zelf.

Uitgebreide testfase

U vraagt zich misschien af of het systeem geen onnodige triggers signaleert of valse meldingen doorgeeft. Om dit te voorkomen voert VCS een uitgebreide inventarisatie uit, met speciaal opgeleide werknemers. Zo zorgen we ervoor dat uw systeem voor camerabewaking nauwkeurig is afgestemd op de behoeften van uw bedrijf. Het systeem wordt uitgebreid getest en pas in gebruik genomen als het voor 100% voldoet aan de verwachtingen. Dit zorgt ervoor dat onterechte triggers tot een minimum zijn beperkt en het systeem betrouwbaar en effectief is.

Nieuwsgierig?

Wilt u meer weten over cameratoezicht in de maakindustrie? Of bent u benieuwd wat VCS Observation in de industrie kan betekenen? Neem dan contact met mij op via e-mail of bel 06 – 82 67 88 13. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

Enquire here