Camera’s en software van VCS in de maakindustrie

Camera’s en software van VCS in de maakindustrie, datagestuurde fabrieken
Ook in de maakindustrie voert VCS mooie opdrachten uit. We realiseren camerasystemen in combinatie met maatwerksoftware, voor specifieke toepassingen. VCS realiseerde voor diverse bedrijven 24/7 slimme camerabewaking, die de taak van het drukke personeel deels overneemt.

Bij VCS zijn collega’s speciaal opgeleid om te werken in de maakindustrie. Zij kennen de vergunningen en voorschriften, en volgen trainingen. Ze zijn gewend om te werken in precaire situaties in fabrieken, bijvoorbeeld met gevaarlijke stoffen. Zo beschikken onze monteurs over een ‘vluchtmasker’. Ze zijn getraind om dit te gebruiken als er op locatie giftige gassen vrijkomen.

‘Systemen ondersteunen de dagelijkse operatie’

Productielijn in beeld

Onze systemen ondersteunen de dagelijkse operatie in de maakindustrie. Naast de bekende beveiligingscamera’s zijn dit procescamera’s, die de productielijn in de gaten houden. Dit zijn camera’s die tegen hitte en explosies kunnen. Via de control room kunnen operators met die camera’s heel vroeg detecteren als machines in de problemen komen. Of als het product wordt gecompromitteerd.

Machineproces digitaliseren

Een voorbeeld is een fabriek in de voedingsindustrie, één van onze opdrachtgevers. Met behulp van onze camera’s volgen zij o.a. of de sproeiers van de machines goed werken en niet verstopt raken. Maar het is zelfs mogelijk om met camera’s en software het volledige machineproces te digitaliseren. Procesoptimalisaties scheelt uw procesoperators veel kostbare tijd. Tegelijk is het minder foutgevoelig.

‘Het volledige machineproces is te digitaliseren’

Van diefstal tot terrorisme

Bij een sigarettenfabrikant waar wij voor werken, controleren operators op diefstal. Ze monitoren precies wat er op locatie in- en uitgaat. Een ander voorbeeld: een drinkwaterbedrijf. Dit wordt beschouwd als een mogelijk terroristisch doelwit, waarbij het risico bestaat dat iemand het water probeert af te sluiten of te vervuilen. Mede dankzij onze camera’s en software kunnen ze instaan voor veilig drinkwater.

Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat VCS voor uw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact op met mijn collega Marvin Fonteijn via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10. Of lees meer over onze dienstverlening in de maakindustrie.

Enquire here