Bedrijventerreinen aantrekkelijk doelwit voor criminelen

Bedrijventerrein
Bedrijventerreinen zijn vaak slachtoffer van (verborgen) criminaliteit. Dit komt omdat er weinig toezicht is. Het is een voedingsbodem voor criminele en ondermijnende activiteiten. VCS ondersteunt met CameraToezicht de veiligheid van bedrijventerreinen.

Deze terreinen zijn aantrekkelijk plek voor criminelen die onder de radar willen blijven. Ze zoeken locaties voor dekmantelbedrijven, drugsproductie- en opslaglocaties met goede aansluiting op het logistieke netwerk naar de rest van Europa. Met regelmaat worden deze activiteiten ontdekt, zoals in Rotterdam-West en in Lelystad. Maar dit gebeurt lang niet altijd, omdat er weinig toezicht is op deze plekken.

Herken ‘foute’ bedrijven

Verdachten bedrijven kunt u herkennen aan verschillende punten, bijvoorbeeld:

  • Er zijn bouw- en sjouwwerkzaamheden op vreemde tijdstippen.
  • Er zijn veel mensen in-en rondom het gebouw op onlogische uren.
  • De nieuwe huurder plaatst nieuwe deuren en veel sloten.
  • Er is opvallend weinig of juist veel personeel.

Inbraak

Niet alleen kunnen verdachte bedrijven zorgen voor onveilige situaties voor uw bedrijf en/of terrein. U kunt ook slachtoffer worden van inbraak. Zo vond er afgelopen juni een inbraakgolf plaats op een in Winsum en in Zuidwolde. Vooral in de avond is er nauwelijks of geen toezicht.

Cameraoplossingen VCS

CameraToezicht van VCS helpt om bovenstaande risico’s tijdig te herkennen. Ook bent u hiermee vroegtijdig verstoringen, overlast en vernielingen op het spoor. Dit is mogelijk doordat de camera’s slimme software bevatten. Door artificiële intelligentie (AI) leren deze camera’s wat een normaal gedragspatroon is. Ze zien bijvoorbeeld wanneer iemand afwijkend gedrag vertoont. En tellen hoeveel mensen er op het terrein lopen en slaan alarm bij een verdacht aantal. Ook signaleren ze welk type voertuig er langs rijden. Bij afwijkende situaties geeft de camera direct een signaal naar de meldkamer. Zij kunnen passende maatregelen nemen, zoals het inschakelen van de politie.

Meer weten

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw bedrijventerrein en/of bedrijf? Neem contact op met Carel ten Horn via e-mail of bel 0416 54 10 10.. Of vraag kosteloos een presentatie aan voor uw organisatie.

 

Enquire here