Veiligheid op Koningsdag: VCS CameraToezicht

Menigte op straat op Koningsdag
Het is weer bijna Koningsdag. Een dag die in het teken staat van verschillende festiviteiten. Op deze dag trekken grote mensenmassa’s naar steden om feest te vieren. Dit brengt de nodige risico’s met zich mee. VCS biedt overzicht met (mobiel) CameraToezicht.

In Amsterdam is Koningsdag de drukste feestdag van het jaar. Jaarlijks verzamelen zo’n miljoen mensen zich in onze hoofdstad om de verjaardag van de koning te vieren. Aan crowdmanagers van de gemeente de taak om deze stroom aan mensen in goede banen te leiden.

Grootste risico: verdrukking

Wat zijn de risico’s tijdens zulke grootschalige evenementen? Verdrukking is het voornaamste risico. Er zijn verschillende voorbeelden van evenementen waarbij dit misging. Tijdens de Love Parade in 2010 in Duitsland en in 2022 tijdens de Halloweenviering in Seoul.

Doordat mensen dicht op elkaar gepakt staan, krijgen ze naar verloop van tijd moeite om adem te halen. Mensen raken buiten bewustzijn en vaak ontstaat er paniek. Waardoor ook vertrapping op de loer ligt. Allemaal zeer onwenselijke situaties. Met (mobiel) CameraToezicht van VCS kunt u de drukte monitoren en hier tijdig op in spelen.

Uiteraard zijn er op zo’n drukke dag als Koningsdag nog meer veiligheidsrisico’s om rekening mee te houden. Denk aan vechtpartijen of vandalisme. Ook daarvoor biedt (mobiel) CameraToezicht van VCS uitkomst.

Totaaloplossing

Onze oplossingen voor camera’s en meldkamers vormen het centrale punt in uw algehele veiligheidsaanpak. De beelden van de camera’s zijn slechts een van de vele gegevensstromen die samenkomen in uw veiligheidssysteem. VCS Observation beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van cameratoezicht en het opzetten van meldkamers. Wij implementeren kosteneffectieve vaste en mobiele cameratoezichtsystemen. Daarnaast bieden wij complete oplossingen, variërend van hardware en software tot implementatie, monitoring, services en advies.

Videocontentanalyse

Onze geavanceerde camera’s maken gebruik van videocontentanalyse (VCA), een intelligent algoritme gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI). De intelligente software in de camerasystemen van VCS interpreteert en analyseert de beelden. Hierdoor functioneert een slimme camera niet alleen als beeldgenerator, maar vooral als een sensor die aanzienlijke hoeveelheden gegevens kan genereren. Dit draagt bij aan het voorkomen van incidenten en het handhaven van veiligheid.

Detecteren onze slimme camera’s dat het ergens gevaarlijk druk wordt? Dan krijgt u hier melding van. Zodat u tijdig kunt ingrijpen. U kunt bijvoorbeeld de gebieden afsluiten of mensen in de buurt waarschuwen tijdelijk niet meer naar dit gebied te komen. Zo voorkomt u dat dit uit de hand loopt en waarborgt u de veiligheid in uw stad.

Smart city oplossingen

In onze hedendaagse samenleving is de ‘smart city’ niet meer weg te denken uit het straatbeeld, waarbij slimme camera’s de kern vormen. Deze oplossingen zijn niet langer voorbehouden aan enkel grote steden, maar bieden ook talloze mogelijkheden voor kleinere gemeenten, bedrijven en organisaties. Onze modulaire software is flexibel inzetbaar, zowel op grootschalige stedelijke gebieden als op kleinere locaties zoals winkelcentra of industrieterreinen. Bovendien integreren onze camera- en softwareoplossingen naadloos met elk videomanagementsysteem (VMS).

VCS implementeert onder andere cameratoezicht in de openbare ruimte voor Nederlandse gemeenten, conform de bepalingen van de Gemeentewet 151c.

Ontdek het zelf

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van (mobiel) CameraToezicht van VCS? Of bent u benieuwd wat VCS voor uw gemeente of organisatie kan doen? Neem contact met ons op via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Enquire here