Optimaliseer uw veldonderhoud met FieldOptimizer

FieldOptimizer
Sporten is essentieel voor een goede gezondheid en sociale cohesie. Daarom is het belangrijk om dit voor iedereen toegankelijk te maken. Door het slim en duurzaam benutten van sportfaciliteiten. VCS Observation realiseert met FieldOptimizer een effectief sportveldbeheer tegen lage beheerkosten.

FieldOptimizer maakt twee punten inzichtelijk:

  1. Mogelijkheden voor het optimaliseren van onderhoud, met behulp van veldsensoren.
  2. Wat er op uw veld gebeurt, met behulp van camerasensoren.

In deze blog gaan wij dieper in op het werkingsprincipe van punt 1.

Detecteren, analyseren, actie

Voor optimale benutting van sportvelden is het belangrijk dat het veld er goed bij ligt. Met FieldOptimizer bieden wij gemeenten en clubs inzicht in de status van het veld. Dit doen we in een aantal stappen.

Eerst plaatsen wij veldsensoren in de bodem van het veld. Heeft u meer velden op uw sportpark, dan krijgt elk veld zijn eigen sensoren. Deze detecteren essentiële gegevens, zoals de grondtemperatuur, grondvochtigheid en de kwaliteit van het gras. Het systeem verzamelt alle belangrijke gegevens en maakt hier zakelijke analyses van in uw persoonlijke dashboard. Door deze gegevens kunt u gepaste acties ondernemen, zoals het plegen van onderhoud aan het veld.

We leveren stuurinformatie om natuurgrasvelden in optimale conditie te houden. Waardoor aannames of op het gevoel handelen verleden tijd is. Een optimale conditie betekent dat er 50% extra activiteit op het veld mogelijk is.

Beter voor het milieu

Met FieldOptimizer krijgt u niet alleen een beter inzicht in de staat van uw veld(en). U draagt hiermee ook bij aan een beter milieu. U voert doeltreffender onderhoud uit en weet nu precies wanneer het nodig is om uw gras te sproeien. Hierdoor bespaart u aanzienlijk water.

Door onze veldsensoren wordt onderhoud aan uw natuurgras eenvoudiger en goedkoper. Dit maakt de keuze voor kunstgras overbodig. Bepaalde sporten worden beoefend op zowel natuur- en kunstgras. Omdat kunstgras altijd toegankelijker was. Maar nu niet meer, dankzij FieldOptimizer. De vermindering in kunstgrasvelden levert ook nog eens voordelen op voor het milieu. De schadelijke (milieu)effecten van kunstgras zijn namelijk: meer opwarming en daardoor meer waterverspilling, en een kostbaarder onderhoud. Eén kunstgrasveld minder resulteert voor gemeenten al in een substantiële besparing.

Meer weten

Wilt u meer weten over FieldOptimizer? Bekijk onze website of onze video. In onze volgende blog bespreken we de werking van onze camerasensoren. Houd onze website in de gaten. Kunt u niet wachten? Neem dan contact met ons op via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10. U kunt ook een presentatie aanvragen. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend.

Enquire here