VCS biedt totaaloplossing voor veiligheid in het ov

technisch denken als pre-sales engineer
Ieder jaar neemt het aantal geweldsincidenten tegen medewerkers in het openbaar vervoer (ov) toe. Begin dit jaar kwamen VVD, GroenLinks-PvdA, BBB, NSC en ChristenUnie met een aanvalsplan tegen wangedrag tegen ov-personeel. CameraToezicht van VCS biedt overzicht in het ov en de mogelijkheid om tijdig in te grijpen.

In 2022 nam het aantal geregistreerde incidenten van agressie en geweld tegen NS-medewerkers toe met 30% ten opzichte van 2021. Deze stijgende trend zette zich ook voort in 2023.

Om de veiligheid in het ov te garanderen biedt VCS:

  • Slimme camera’s: deze kunnen onder andere objecten en bewegingen identificeren en met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) afwijkende gedragspatronen herkennen.
  • CameraToezicht: dankzij deze beelden kan tijdig worden ingegrepen. Ook gelden de beelden als bewijsmateriaal.

Meer dan een beeldgenerator

Slimme camera’s gaan verder dan alleen beelden vastleggen. Ze bevatten geïntegreerde software en ondersteunende programma’s. Zo kunnen ze onder andere het aantal mensen op straat tellen en verschillende voertuigtypen detecteren. Slimme camera’s fungeren als sensor die grote hoeveelheden gegevens kan produceren. Daarom worden ze ook vaak gebruikt voor crowdmanagement.

Slimme camera’s uitbreiden

Met geavanceerde videocontentanalyse (VCA) software kunt u de functionaliteiten van slimme camera’s uitbreiden. Naast de ingebouwde intelligentie van de camera, analyseert VCA de cameragegevens en kan het snel verschillende zaken herkennen. Dankzij kunstmatige intelligentie (AI) leert de camera ook normale gedragspatronen kennen, wat waardevolle informatie oplevert voor gemeenten en instanties die smart city-data gebruiken voor beleidsdoeleinden.

Totaaloplossing voor uw veiligheidsstrategie

Onze oplossingen voor camerabewaking en meldkamers spelen een cruciale rol in uw algehele veiligheidsstrategie. De camerabeelden vormen slechts een van de vele gegevensstromen die samenkomen in uw beveiligingssysteem. VCS Observation heeft uitgebreide ervaring met cameratoezicht en de inrichting van meldkamers. We implementeren kosteneffectieve vaste en mobiele cameratoezichtsystemen en bieden totaaloplossingen, inclusief hardware, software, implementatie, monitoring, diensten en advies.

Verhoog de veiligheid

Het herkennen van afwijkend gedrag draagt bij aan een veiligere omgeving. Steeds meer vervoersbedrijven passen dit toe in hun toezicht. Door snel te reageren op verdachte patronen wordt het toezicht effectiever en efficiënter.

Waarom kiezen voor VCS?

VCS streeft naar een veilige en leefbare samenleving met geavanceerde technologie. We zijn marktleider in Nederland, bieden maatwerkoplossingen en langdurige samenwerking voor veiligheid in openbare ruimtes, bedrijven en de zorgsector.

Ontdek meer

Bent u nieuwsgierig naar alle mogelijkheden van de oplossingen van VCS? Of bent u benieuwd wat VCS voor uw vervoersbedrijf kan doen? Neem contact met ons op via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Enquire here