CameraAuto

Voertuig met 360 graden (warmte)camera

Camera’s en sensoren zijn in veel gemeenten al aanwezig. Toch missen (politie)medewerkers soms de mogelijkheid om op een snelle manier videobeelden te maken. Bijvoorbeeld bij dreiging van agressie of vernieling. Of bij een urgente vermissing. Ontdek onze praktische oplossing CameraAuto.
Logo CameraAuto
CameraAuto

Hoe werkt het?

CameraAuto is een innovatief voertuig, uitgerust met sensortechnologie. We kunnen elk voertuig uitrusten met camerasensoren en/of thermische sensoren. Of verzorgen de complete installatie op een (elektrische) auto of elektrische bakfiets.
De sensoren geven een 360 graden beeld rondom het voertuig. Deze camerabeelden geven direct meer zicht op de situatie.

Daarom CameraAuto

CameraAuto stelt u in staat om (criminaliteits)problematieken op camera te vangen. Om tijdig plotselinge dreigingen in beeld te brengen, zoals terrorisme en agressie.
De camera- en thermische sensoren vullen elkaar aan. Samen geven ze een volledig beeld van de omgeving. Oók als er sprake is van rookwolken, duisternis of mist.
De camera kan bediend worden door de collega in het voertuig of door een medewerker in de meldkamer. Die kan dan op afstand meekijken en inschatten of extra (politie)-inzet nodig is.

Ontdek CameraAuto

CameraAuto is uiterst effectief om tijdig acute dreigingen in beeld te brengen, zoals mogelijke escalatie bij evenementen. Daarnaast is het inzetbaar voor persoonsbeveiliging en het monitoren van risicovolle situaties.
  • Medewerkers in de meldkamer volgen de situatie op afstand.
  • Zij ondersteunen collega’s op locatie met kennis en inzicht.
  • De beelden zijn na het incident te gebruiken als bewijsmateriaal.
Social responsibility

Veilig en encrypted

De mobiele camera-unit heeft een 4G/5G-router voor communicatiedoeleinden. De verzamelde data wordt intern encrypted opslagen. Via een point-to-pointverbinding garanderen we betrouwbare communicatie over afstanden tot wel 30 km met eigen bandbreedte. Een publiek 4G/5G-netwerk is dan niet nodig.
Alle camera’s zijn via encryptie te integreren in bestaande videomanagementsystemen. De beelden zijn te dispatchen naar de veiligheidsketenpartners.
Tot slot kunnen we verschillende bodycams in het voertuig klaarleggen. Deze kunnen in de cameraketen geïntegreerd worden.

Neem direct contact op

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw organisatie? Neem contact op met Carel ten Horn via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Vraag een presentatie aan

Vraag kosteloos een presentatie aan voor uw organisatie. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 541-010.