Cameratoezicht op zonnepark steeds vaker verplicht

Zonneparken
Steeds vaker vinden criminelen de weg naar zonneparken. De parken zijn o.a. populair vanwege koper. Door de toename van koperdiefstal verplichten verzekeraars steeds vaker cameratoezicht op zonneparken.

Daarom waarschuwt Energie Samen om te controleren of uw verzekering cameratoezicht op zonnepark verplicht.

Verzekering controleren

Het advies van Energie Samen is om regelmatig te controleren of u nog steeds voldoet aan de verzekeringsverplichtingen rond de beveiliging van uw zonnepark. Kijk hierbij ook naar de aansprakelijkheidsverzekering. Een nieuw zonnepark verzekeren kan tegenwoordig alleen nog als er beveiligingscamera’s zijn geplaatst.

Innovatieve technologieën

VCS Observation waarborgt de veiligheid op zonneparken. De bewaking is 24/7 beschikbaar en is van hoge kwaliteit. Zodat u schade door vandalisme en/of diefstal voorkomt. Hiermee voldoet u ook aan de eisen van verzekeraars, waardoor u verzekerd bent van vergoeding in geval van schade. Ons team van experts verzorgt ook de installatie en het onderhoud. Hierdoor kunt u rekenen op realtime cameratoezicht op maat.

Om een hoog niveau van beveiliging te faciliteren combineren wij innovatieve technologieën als slimme detectie, alarmsystemen en videobewakingssystemen. De oplossingen integreren naadloos in uw bestaande infrastructuur.

Slim cameratoezicht op zonnepark

Onze camera’s worden op verschillende manieren afgesteld. Zo kan u gebieden uittekenen waarbinnen mensen op bepaalde momenten mogen komen of juist niet. Als de camera’s een onbevoegd persoon detecteren op een tijdstip dat niet de bedoeling is, gaat er direct een signaal naar de meldkamer. Zo wordt er gelijk ingegrepen en wordt de schade aan uw zonnepark zoveel mogelijk beperkt.

De experts van VCS plaatsen de camera’s op strategische locaties, zoals bij de ingang, langs hekken en bovenop masten. Hierdoor brengen het volledige gebied in kaart. Daarnaast identificeren ze personen, registreren ze bewegingen en herkennen ze nummerborden. Zelfs bij slecht weer en/of weinig licht. Dit komt door onze moderne technologie, zoals thermische camera’s en infraroodscans. Ze staan altijd in verbinding met een (privé)meldkamer.

Neem direct contact op

Wilt u meer weten over wat VCS kan betekenen voor uw zonnepark of andere systemen voor hernieuwbare energie? Vraag dan een presentatie aan. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Of neem gelijk contact op via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Enquire here