Zo werkt dat – databronnen koppelen

Reeks over dataplatform InZicht: artikel 10

Met ons virtuele platform InZicht faciliteert VCS een datagedreven aanpak van ondermijning. In een serie van 10 artikelen licht ik de werking van InZicht toe. Vandaag het laatste artikel: Zo werkt dat – databronnen koppelen.

Om InZicht werkend te krijgen, levert de gebruiker de geselecteerde bronnen aan bij VCS. Dit zijn totaal verschillende bronnen, die een divers palet aan data leveren. Door filters toe te passen geven we de juiste bronnen weer voor elke thema. We doorlopen drie ‘View’-lagen totdat de databronnen leesbaar zijn in het platform:

Databronnen koppelen: Raw Views
Vijf ‘talen’ voor locaties in Raw view

1. Raw Views

In deze laag levert de gebruiker de databronnen aan. Elke bron spreekt een andere ‘taal’, heeft een ander bestandstype. Zoals een Excelbestand, CSV-bestand of een Oracle Database.

In InZicht kunnen we 220 soorten bestanden implementeren en harmoniseren. Hiernaast ziet u hoe een fysieke locatie op vijf manieren weergegeven kan worden, waaronder een adres, kadasterperceel of lengte en breedtegraad.

Databronnen koppelen: Core Views
Weergave van locaties op één kaart

2. Core Views

In deze laag laat InZicht al die bestandstypen dezelfde ‘taal’ spreken. Hiernaast ziet u het resultaat als het gaat om locaties in een gebied.

Het CBS rekent in vlakken van honderd vierkante meter, het Kadaster gebruikt percelen, gps geeft een exacte locatie. In de Core Views ziet u al die formaten op één kaart.

Databronnen koppelen: Business Views
Uiteindelijke weergave van locaties in InZicht

3. Business Views

In de Business Views ziet de gebruiker de resultaten. Dit is het eindproduct als de databronnen zijn aangeleverd, geïmplementeerd en geharmoniseerd.

Hier geven we de resultaten overzichtelijk weer, met legenda’s, kleuren, grafieken, tabellen en kaarten. Hiernaast ziet u de eindresultaten van InZicht.

Conclusie

VCS implementeert alle verschillende bronnen (bestandstypen) in InZicht. Daarnaast harmoniseert VCS de open en gesloten bronnen in het platform, zodat alles op elkaar aansluit. InZicht maakt er één helder overzicht van.

Enquire here