WinkelDief geïntroduceerd in Rotterdam

WinkelDief in actie
WinkelDief is speciaal ontwikkeld voor ondernemers en beveiligers van het winkelgebied in Rotterdam centrum. Vanwege het succes werd dit verder uitgerold.

De app werd verder uitgerold over de Rotterdamse winkelcentra Zuidplein, Alexandrium, Keizerswaard, Hesseplaats en Boulevard-Zuid. Daarnaast wordt een landelijke uitrol in samenwerking met het Openbaar Ministerie en het Ministerie voor Veiligheid & Justitie voorbereid.

Wat is het?

WinkelDief is een online portal voor ondernemers die benadeeld zijn door een winkeldiefstal, waarbij een of meer verdachten op heterdaad zijn aangehouden.

‘80% aangiftes wordt succesvol verhaald’

Zo’n 80% van de aangiftes via WinkelDief wordt succesvol verhaald. Seponeringen nemen drastisch af en de aangiftebereidheid stijgt. Resoluut optreden na winkeldiefstal heeft ook een preventieve werking. Zo daalt het aantal incidenten in het winkelgebied.

Hoe werkt het?

Zijn er één of meer verdachten op heterdaad aangehouden? De winkelier doet in zo’n 5 minuten aangifte en verricht vervolghandelingen in de app:

  1. strafrechtelijke aangifte indienen
  2. civielrechtelijke procedure opstarten
  3. schade (181 euro) verhalen via de GGN
  4. Eventueel kan hij of zij ook meteen:
  • een waarschuwing winkelontzegging geven
  • een collectieve winkelontzegging uitreiken
  • aangifte doen van huisvredebreuk

Alle formulieren worden direct verzonden naar de lokale politie en de GGN.

Enquire here

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.