VCS & Floriade 2022: een innovatieve samenwerking

Entrance sign Floriade Exposition in Almere Amsterdam The Netherlands
VCS Observation heeft een zeer divers klantenbestand. Hierdoor zetten onze collega’s regelmatig hun kennis en expertise in voor bijzondere projecten. Zo verzorgt VCS camera- en softwareoplossingen tijdens de Floriade 2022 in Almere. Carel ten Horn, Sales Director bij VCS, vertelt over dit project.

VCS werkt al langere tijd samen met de gemeente Almere. Carel vertelt: “Via hen zijn wij in beeld gekomen bij de organisatie van de Floriade. Zij kwamen met de vraag voor een camera- en softwareoplossing op maat. Die aanbesteding hebben we uiteindelijk gewonnen, ondanks de vele andere gegadigden. Nu zijn we druk bezig met het waarborgen van de veiligheid op de Floriade 2022 en zullen onze slimme oplossingen ook voor andere doeleinden worden ingezet.”

‘De Floriade zet hoog in op innovatie’

Bijzonder project

De Floriade staat bekend als wereldtuinbouwtentoonstelling die eens in de 10 jaar wordt gehouden in een Nederlandse plaats. “Echt een project van naam. Hierdoor is het voor VCS een mooie referentie. Voor collega’s is het ook bijzonder, iedereen kent de Floriade wel. Dan is het mooi om te vertellen dat je daar een belangrijke rol hebt gespeeld.”

Gedurende zes maanden vindt in Almere de Floriade plaats. Dit zorgt voor een hoop bezoekers op een geconcentreerde plek. Aan VCS de taak om dit veilig en efficiënt te laten verlopen. “Hierbij zet de Floriade hoog in op innovatie. Niet alleen op het gebied van tuinbouw, maar dit willen ze ook terugzien in de techniek en producten die wij leveren.”

Innovatieve techniek

De Floriade 2022 is volledig toekomstgericht. “Het unieke aan de Floriade 2022 is dat wij onze hele installatie op 350 volt draaien, en dan ook nog eens op gelijkspanning. Normaal heb je 230 of 380 volt, maar 350 volt bestaat eigenlijk niet. Dit hebben wij moeten adopteren in onze technische installatie om onze techniek erop te laten werken.

Hiermee wil de Floriade laten zien dat men verwacht dat in de toekomst hele gebieden op gelijkspanning worden uitgerold. Zodat we onze apparatuur op deze spanning kunnen aansluiten én laten werken. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen en opladers van elektrische auto’s. Op de Floriade 2022 laten wij met ons eigen systeem zien dat het mogelijk is, dat maakt dit project uniek!”

360 graden zicht

VCS Observation levert een breed scala aan oplossingen, waaronder een 360 graden camera. “Het voordeel hiervan is dat je overal zicht op hebt. Bijvoorbeeld op een druk kruispunt. Met camera’s die je kunt besturen loop je het risico dat je links iets mist, wanneer je rechts kijkt. Met een 360 graden camera heb je honderd procent dekking. Er zit ook nog een zogenaamde PTZ-camera (Pan, Tilt en Zoom) onder waarmee je kunt inzoomen en eventueel iets of iemand kan volgen.”

Veelzijdig project

Het innovatieve karakter maakt de werkzaamheden op de Floriade 2022 zo bijzonder. “Ik merk dat onze collega’s met trots vertellen over dit project, het heeft een heel hoog referentiekarakter. Doordat we met een andere voedingsbron werken, vergt het project ook wat extra denkwerk. Echt een uitdaging voor de techneuten onder ons, om met de technologie van morgen aan de slag te gaan.

‘Een mooie uitdaging voor onze techneuten’

Verder is alles in de kleuren van Floriade gespoten. Op die manier vallen de camera’s mooi weg in de achtergrond. Het was voor ons ook echt een sport om alles zo goed mogelijk mee te nemen in de look en feel van zo’n park. Alles ziet er netjes en fraai uit. Dat houdt in dat alles blind is gemonteerd, je ziet geen kabels. Alles is super strak weggewerkt. Hierdoor kunnen liefhebbers van installatietechniek ook hun hart ophalen bij dit project, het is erg veelzijdig.”

Werken bij VCS? Solliciteer!

Spreekt het verhaal van Carel je aan? Voor meer informatie neem je contact op met Claudia van Ravenstein-Labee hr@vcsobservation.com of 0416 54 10 10.

Meer weten?

Meer weten? Lees meer over cameratoezicht, mobiel cameratoezicht en camerabewaking? Of neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10.

Enquire here