Toekomstproof natuurgras met FieldOptimizer van VCS

Toekomstproof natuurgras
Het hangt al enige tijd in de lucht. Vanaf het seizoen 2025-2026 keren alle clubs in de Eredivisie verplicht terug naar natuurgras. Dit besluit van de Eredivisie CV en de achttien eredivisieclubs, markeert een belangrijke verschuiving in de Nederlandse voetbalwereld. In het verleden omarmden clubs kunstgras vanwege de voordelen die het bood, maar nu kiest de Eredivisie voor écht gras.

Kunstgras heeft namelijk ook voordelen, vooral voor amateurclubs. Lagere onderhoudskosten, het hele jaar door speelbaar en de mogelijkheid om buitenlandse clubs te ontvangen en toernooien te organiseren.

Steeds meer nadelen

De voordelen van kunstgras wegen echter niet op tegen de nadelen. Denk aan een verhoogd risico op schadelijke milieueffecten, zoals opwarming en waterverspilling. Ook levert het spelen op kunstgras regelmatig zware (kruisband)blessures op. Daarom is tijdens de jaarlijkse peiling van spelersvakbond VVCS besloten om natuurgras in de Eredivisie te verplichten. Deze verplichting geldt niet voor amateurclubs.

VCS FieldOptimizer: het beste uit uw natuurgras

Met FieldOptimizer biedt VCS een innovatieve oplossing voor eredivisieclubs met natuurgras. Dit geavanceerde systeem biedt inzicht in de staat van uw natuurgrasvelden, gebaseerd op feitelijke data en metingen.

Hoe werkt het?

  1. Veldsensoren in de bodem: VCS plaatst geavanceerde veldsensoren in de bodem van uw grasveld. Deze sensoren meten essentiële gegevens als temperatuur, vocht en zoutconcentratie (voeding in de grond). Hierdoor beschikt u over de juiste informatie en houdt u uw grasvelden in optimale conditie.
  2. Optimale conditie voor betere prestaties: een goed onderhouden grasveld resulteert in betere prestaties en minder blessures. Met de FieldOptimizer kunt u uw velden tot wel 50% beter benutten. Spelers zullen er de voordelen van ervaren.
  3. Extra functies voor inzichten: onder andere veldsensoren rondom het veld die personen en voorwerpen anoniem herkennen en registreren. Dit biedt inzicht in hoe en wanneer het veld wordt gebruikt, waardoor het beheer ervan eenvoudiger wordt.

Overigens biedt VCS FieldOptimizer ook aan voor andere sportvelden.

Privacyproof

Dankzij nieuwe ontwikkelingen in de cameratechnologie is het mogelijk om de videocontentanalyse in de slimme camera uit te voeren. Hierdoor is FieldOptimizer volledig privacyproof, in lijn met AVG. Dit betekent dat de camera de beelden niet exporteert naar een externe server. In plaats daarvan worden de beelden direct omgezet naar een getal. Zo weet u direct hoeveel mensen er aanwezig zijn.

Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat VCS voor u kan betekenen in de aanloop naar de terugkeer van natuurgras in de Eredivisie? Aarzel niet en vraag een kosteloze presentatie aan. Deze presentatie duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend.

Neem contact met ons op via e-mail of bel 0416 54 10 10. Wij kijken ernaar uit om u te helpen om het beste te halen uit natuurgras en om ervoor te zorgen dat uw club klaar is voor de toekomst.

Enquire here