Camerabewaking in de publieke ruimte

Voor een veilige publieke ruimte

De publieke ruimte hoort veilig te zijn voor inwoners van uw stad of gemeente. U wilt dat publieke eigendommen goed beveiligd worden en er geen incidenten plaatsvinden op straat. Toch komt het met regelmaat voor. VCS Observation biedt met camerabewaking een manier om de veiligheid in uw gebied te vergroten.
VCS heeft een ruime ervaring met camerabewaking, ontsluiting van veiligheidsinformatie en het inrichten en beheren van meldkamers.
Onze oplossingen verbeteren uw informatiepositie op het gebied van veiligheid in de openbare ruimte.
Handhaving

Hoe werkt het?

 • VCS realiseert effectieve camerabewaking, vast en mobiel.
 • Mobiele camera’s worden snel geleverd (inzet binnen één dag is mogelijk) en zijn
  o.a. bruikbaar tijdens evenementen, feestdagen of voor de tijdelijke bewaking van speciale gebouwen of objecten.
 • Wij realiseren totaaloplossingen: van hard- en softwareimplementatie tot monitoring,
  service en advies.
 • Onze camerasystemen analyseren situaties en genereren data die bijdraagt aan preventie
  van incidenten en het behoud van veiligheid in de publieke ruimte.
 • Onze camera- en softwareoplossingen integreren naadloos met elk videomanagement-systeem (VMS).

Waarom camerabewaking?

Camerabewaking is één van de meest doeltreffende manieren van beveiliging. Het zorgt o.a. voor bewaking van openbare fietsenstallingen en parkeerplaatsen. Mocht er incidenten zoals, diefstal, vandalisme, geweld of overlast plaatsvinden, dan kan er snel worden ingegrepen.
De ‘extra ogen’ werken preventief. Als een camera bij bijvoorbeeld een openbare fietsenstalling hangt, schrikt het af. In combinatie met fysiek toezicht, zorgen de camera’s voor een effectieve bewaking van uw publieke ruimte.
Onze camerasystemen bevatten ingebouwde artificial intelligence (AI) die de situatie analyseert en data genereert die bijdraagt aan preventie van incidenten en het behoud van verblijfscomfort en veiligheid.

Totaaloplossing met slimme software

Inzicht in effectiviteit en performance
Maakt de effectiviteit van camerabewaking in de publieke ruimte meetbaar en zorgt voor een transparante financiële verantwoording. Performance van observanten wordt inzichtelijk.
Intelligente camera’s
Onze intelligente camera’s bieden uiteenlopende functies. Ze kunnen o.a. personen tellen, looprichtingen observeren en snelle samenscholingen van mensen detecteren. Ook zijn de camera’s in staat om geluid te detecteren en kentekens te herkennen.
Daarbovenop kan de camerabewaking worden uitgebreid met videocontentanalyse. Dit genereert door u gewenste data uit streaming video, waardoor de veiligheid van uw publieke ruimte toeneemt.
De intelligente camera’s werken in lijn met de geldende privacywetgeving- en regels, zoals de avg.
Camerabewaking publieke ruimte

Voor uw publieke ruimte

Onze modulaire software is volledig schaalbaar en op vele manieren inzetbaar. Van drukke stadcentra en bij specifieke gebouwen en objecten tot in hoofdstraten, bij openbare parkeervoorzieningen en in uitgaansgebieden.
Camerabewaking is realtime en 24/7 beschikbaar. Zichtbare camera’s en waarschuwingsmiddelen (zoals bordjes en stickers) hebben een preventieve werking. Het schrift af en vermindert de kans op diefstal van fietsen bij openbare stallingen. Ook voorkomt het bijvoorbeeld vandalisme aan auto’s op openbare parkeerplaatsen.
Dankzij slimme software neemt de kans op snelle aanhouding en de-escalatie toe. Terwijl opgeslagen camerabeelden bijdragen aan succesvolle opsporing en het leveren van overtuigende bewijslast. Onze camera’s genereren haarscherpe en gedetailleerde beelden, in hoge resolutie, ook op grote afstand en in schemer en bij nacht.

Neem direct contact op

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw organisatie? Neem contact op met Carel ten Horn via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Vraag een presentatie aan

Vraag kosteloos een presentatie aan voor uw organisatie. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 541-010.