POS ontlast ic-verpleegkundigen

10 +

Zorginstellingen

POS: PATIËNTOBSERVATIESYSTEEM

POS ontlast ic-verpleegkundigen en draagt bij aan de patiëntveiligheid.

De belasting op verplegend personeel op neonatale en intensive-, medium- en cardiocareafdelingen is groot. Hier verblijft een kwetsbare patiëntengroep. Intensieve zorg is permanent noodzakelijk.

Traditionele camerasystemen voldoen niet meer. Ons patiëntobservatiesysteem (POS) realiseert een taakverlichting voor verpleegkundigen en draagt bij aan meer patiëntveiligheid.

Veilige zorg haarscherp in beeld

Voorbeelden van onze projecten

Ons POS bestaat uit intelligente cameratoepassingen en integratie met uw verpleegoproepsysteem (VOS). Hiermee krijgt verplegend personeel meer grip op de intensieve verpleging en bewaking. Ontdek hoe dit bijdraagt aan meer patiëntveiligheid. Lees meer over eerdere opdrachten van VCS.

PATIËNTOBSERVATIESYSTEEM

Oplossing voor tijdelijke ic's

Vanwege de enorme toename in het aantal ic-opnames van coronapatiënten is er in heel Nederland extra (tijdelijke) ic-capaciteit ingericht. VCS installeerde recent al een tijdelijk patiëntobservatiesysteem bij verschillende ziekenhuizen.

Hoe werkt het?

  • Met het POS kunnen ic-verpleegkundigen alle patiënten en medische apparatuur in één oogopslag observeren, vanaf één centrale plek.
  • Per bed wordt een camera geïnstalleerd die zowel de patiënt als de bijbehorende medische apparatuur in beeld brengt, ondersteund met audio.
  • Hierdoor hoeven de verpleegkundigen minder heen en weer te lopen en houden zij beter grip op de patiënt en is er minder kans op besmetting.

Overzicht en grip in kritische zorg

Verplegend personeel in kritische zorg moet maximale patiëntveiligheid garanderen, onder alle omstandigheden. Dit vraagt om overzicht en grip. Ons patiëntobservatiesysteem (POS) ondersteunt verplegend personeel. Dit draagt bij aan het excelleren in kritische zorg. Lees meer over onze oplossingen voor tijdelijke ic’s in dit artikel in Zorgvisie (voor abonnees).

Motion control, geluidsdetectie én zicht in het donker

  • De camera’s beschikken over bewegings- en geluidsdetectie. De ic-verpleegkundige ziet een duidelijke notificatie.
  • Ook in het donker of bij gedempt licht ’s nachts kunnen ic-verpleegkundigen rekenen op optimaal zicht in kleur.

(Online) presentatie POS

U kunt nu kosteloos een (online) presentatie aanvragen voor uw afdeling. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend.

Neem contact op met VCS via telefoonnummer 0416 54 10 10 of e-mail info@vcsobservation.com.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.