Over het project

VCS Observation heeft het vernieuwde BabyWatch bij het Radboudumc opgeleverd. Met de eerdere versie van BabyWatch volgden ouders couveusebaby’s via een livestream. De vernieuwde versie heeft twee nieuwe features: toegang voor verpleegkundig personeel én een online community. BabyWatch is de eerste oplossing in Nederland die deze drie functies combineert.

VCS Observation heeft voor Radboudumc de huidige BabyWatch van het ziekenhuis uitgebreid met toegang voor verpleegkundig personeel en een online community. Zo houden neonatologieverpleegkundigen via camerabeelden nog beter zicht op de couveusebaby’s. In de online community kunnen ouders steun vinden bij familieleden en vrienden.

Service voor ouders

Met het vernieuwde BabyWatch volgen ouders hun baby 24/7 via een livestream, die in verbinding staat met een webcam aan het bedje van de baby. Verpleegkundigen controleren via een scherm in één oogopslag of een baby rustig slaapt.

In de online community kunnen artsen en verpleegkundigen ouders eenvoudig een update sturen en hen geruststellen. Daarnaast kunnen de ouders vrienden en familie uitnodigen om mee te kijken met de baby. In deze community delen gekoppelde accounts foto’s, berichten en video’s met elkaar.

Van testfase naar live

De komende weken wordt BabyWatch getest op de afdeling Neonatologie. In deze fase leren artsen en verpleegkundigen werken met BabyWatch en worden eventuele storingen ontdekt en opgelost. Na de testfase neemt Radboudumc de vernieuwde BabyWatch officieel in gebruik.