Ontdek onze slimme camerasystemen in transport

slimme camerasystemen in transport
Veel mensen kennen VCS Observation van onze slimme camerasystemen en softwareoplossingen voor de publieke ruimte. Maar ook in de transportsector implementeert VCS 24/7 slimme camerabewaking. Met onze systemen helpt VCS diefstal tegengaan, ook dragen we bij aan procesverbeteringen.

Vaak wordt camerabewaking in combinatie met fysieke bewaking ingezet. Maar: wie leest de beelden continu uit, kan direct anticiperen? Soms is er onvoldoende zicht, in het donker of door mist. Voor veel terreinen is méér nodig, zeker als een locatie een mogelijk doelwit is voor een terroristische aanslag. Innovatieve technologie helpt uw beveiligers om hun werk te doen, met de juiste en tijdige alarmering.

‘Thermisch detectieschild rond volledig terrein’

Haarscherp onderscheid

We realiseerden een thermisch detectieschild rond het volledige terrein van diverse opdrachtgevers. De thermische camera’s zijn voorzien van intelligente software, die onnodige informatie uitfiltert. Zo maakt de software onderscheid tussen voertuigen, mensen en dieren in de detectiezone. Daarnaast detecteert het systeem wanneer een of meer personen zich langer ophouden bij het hekwerk.

Automatisch volgsysteem

Onze thermische camera’s worden ondersteunt door pan-tilt-zoom-camera’s. Deze camera’s worden getriggerd bij afwijkende bewegingen. Bijvoorbeeld een persoon die over een hek klimt, wordt automatisch gevolgd, dankzij het automatische volgsysteem. En met een elektronische afgrendeling van de periferie volgt een alarm als een persoon of voertuig een bepaald gebied betreedt of verlaat.

‘Bedrijven in transport worden streng bewaakt’

Slimme camerasystemen: wie was waar?

Bedrijven in transport worden streng bewaakt. Uw beveiliging wil weten wie er met welke combinatie binnenkomt. Onze ANPR-camera’s (Automated Number Plate Recognition) brengen deze kentekenherkenning exact in kaart. Deze camera’s signaleren het kenteken van de truck plus oplegger en blijven deze volgen. Zo is altijd duidelijk wie wat meeneemt en/of vervoert. Of in welke zones iemand was op het terrein.

Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat VCS met cameratoezicht voor uw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact op met mijn collega Marvin Fonteijn via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10. Of lees meer over onze dienstverlening in de industrie.

Enquire here