Inzet CameraToezicht tegen ondermijning vakantieparken

ondermijning op vakantieparken
Vakantieparken worden in toenemende mate geconfronteerd met een verontrustend fenomeen: ondermijning. Diverse bronnen onthullen de alarmerende toename van criminele activiteiten op vakantieparken.

Op vakantieparken zien we een zorgwekkende toename van criminele activiteiten. De afgelopen jaren is het aantal incidenten met verdachten gestegen. Ondermijning op vakantieparken manifesteert zich in verschillende vormen. Naast witwassen zijn er ook andere gevaarlijke praktijken die de vakantieparken onveiliger maken. Voorbeelden hiervan zijn illegale bewoning, mensenhandel, hennepteelt en fraude.

Gevolgen ondermijning

De gevolgen van ondermijning op vakantieparken zijn verstrekkend. Naast het directe effect op de veiligheid en leefbaarheid van de parken, heeft het ook indirecte gevolgen voor de lokale gemeenschappen en de toeristische sector. Het verlies van integriteit en veiligheid op vakantieparken leidt wellicht tot een negatieve reputatie. Hierdoor blijven toeristen weg en de economie wordt geschaad. Bovendien worden omwonenden blootgesteld aan gevaarlijke situaties. Dit heeft invloed op de leefbaarheid.

Weinig toezicht

Bepaalde vakantieparken blijken populair te zijn onder criminelen als verblijfplaats. Vooral op verwaarloosde parken waar weinig toeristen komen, is er een gebrek aan (camera)toezicht. Soms ontstaat er zelfs een veilige zone, een ons-kent-onsgevoel waardoor buitenstaanders direct opvallen.

Bovendien is het verblijf relatief anoniem doordat in veel provincies een goede registratie van de huisjes ontbreekt. Het feit dat veel vakantiehuisjes niet geregistreerd zijn, maakt het mogelijk om daar vrij anoniem te verblijven. Dit aspect draagt bij aan de aantrekkelijkheid ervan.

VCS ondersteunt vakantieparken

De expertise van VCS Consultancy strijdt zowel tegen ondermijning als de andere criminaliteitsvormen. Bestuurders en professionals uit het publieke domein vertrouwen voor deze actuele thema’s op advies, onderzoek en duiding van VCS. Het VCS Consultancy team staat onder leiding van een ervaren expert die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Onder andere bij de politie, als internationaal rechercheur en in diverse functies bij de Taskforce-RIEC.

Een ander belangrijk initiatief is CameraToezicht van VCS Observation. Eén van de meest doeltreffende manieren van beveiliging. Dankzij CameraToezicht kunt u snel ingrijpen bij incidenten. Ook leveren videobeelden extra bewijsmateriaal. In combinatie met slimme software en videocontentanalyse is camerabewaking (kosten)effectiever dan fysiek toezicht.

Leg ons uw vraagstuk voor

Wilt u advies over een concreet vraagstuk op het gebied van (vermoedelijke) ondermijning? Vraag dan een kennismaking aan met VCS Consultancy. Wij brengen uw situatie in kaart. Bij de aanpak van uw vraagstuk werken we volgens een zorgvuldig opgesteld stappenplan.

Meer weten?

Lees meer over CameraToezicht en VCS Consultancy of vraag een presentatie aan voor uw organisatie. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10.

Enquire here