FieldOptimizer analyseert het gebruik van uw veld

FIeldOptimizer
Sporten is essentieel voor een goede gezondheid en sociale cohesie. Daarom is het belangrijk om dit voor iedereen toegankelijk te maken. Door het slim en duurzaam benutten van sportfaciliteiten. VCS Observation realiseert met FieldOptimizer een effectief sportveldbeheer tegen lage beheerkosten.

FieldOptimizer maakt twee punten inzichtelijk:

 1. Mogelijkheden voor het optimaliseren van onderhoud, met behulp van veldsensoren.
 2. Wat er op uw veld gebeurt, met behulp van camerasensoren.

In onze vorige blog gingen wij dieper in op het werkingsprincipe van punt 1. In deze blog vertellen wij u meer over onze camerasensoren.

Camerasensoren

Voor optimale benutting van sportvelden is het belangrijk dat het veld er goed bij ligt. FieldOptimizer biedt gemeenten en sportclubs hiervoor waardevolle inzichten. Hierbij kijken we niet alleen naar de conditie van het veld, maar ook naar hoe en wanneer een sportveld wordt gebruikt. Dit doen we door camerasensoren te plaatsen rondom velden. Deze verzamelen belangrijke data, die we vervolgens analyseren voor zakelijke inzichten. Dit zorgt voor betere inzichten in het sportbeleid, vereenvoudigt het beheer en toewijzing van sportfaciliteiten en biedt ook inzicht in de conditie van het veld. U kunt altijd gepaste acties ondernemen, die zijn gebaseerd op data en feiten.

Werking

De slimme camerasensoren signaleren en registreren personen en voorwerpen anoniem. Die informatie gebruiken ze op verschillende manieren.

 • Inzicht krijgen in het gebruik van uw veld(en):
  Het tellen van personen geeft inzicht in welk deel van uw velden het meest wordt gebruikt. Denk hierbij aan het doelgebied. Dit gedeelte vertoont vaak meer slijtage dan andere delen van het veld. Zodra dit bekend is, kunt u extra zorg besteden aan deze specifieke zones Daarnaast krijgt u inzicht in welke velden het meeste populair zijn. Deze hebben vaak een hogere bezetting. Dit heeft ook gevolgen voor de algehele conditie. Op basis hiervan kunt u passende maatregelen nemen, zoals het tijdelijk ontzien van deze velden.
 • Bezetting van velden:
  Onze sensoren signaleren of het gebruik van uw veld(en) volgens schema gaat. Als een veld leeg is terwijl het volgens het schema in gebruik zou moeten zijn, geeft het systeem een melding. Zodat u in gesprek kunt met diegene die op dat moment gebruik zou moeten maken van uw veld. Op die manier kunt u wellicht andere gegadigden gebruik laten maken van dit veld.
 • Onbevoegde personen en verkeerd gebruik signaleren:
  Het kan voorkomen dat uw sportveld gebruikt wordt door personen die daar geen toestemming voor hebben, bijvoorbeeld buiten trainingstijden. Onze camera’s signaleren dit en sturen u direct een melding, zodat u gepaste actie kan ondernemen. Ook kan het voorkomen dat mensen het sportveld op een verkeerde manier gebruiken. Mensen die hun hond uitlaten op het veld of die met voertuigen op het veld rijden. Dit kan schade toebrengen aan uw natuur- en kunstgrasveld. In dit geval krijgt u ook meteen een seintje en kan u gepaste actie ondernemen.

Meer weten

Wilt u meer weten over FieldOptimizer? Bekijk onze website of onze video. Of neem contact met ons op via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10. U kunt ook een presentatie aanvragen. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend.

 

Enquire here