Camera’s in de intensive care

Camera's in intensive care

Spoedopdracht van levensbelang

Blog van Wim van Deijzen – oprichter en CEO van VCS
De afgelopen week ontving VCS spoedaanvragen van klanten in de zorg. Vanwege de coronacrisis breiden ziekenhuizen hun intensive care afdelingen uit. Dit vraagt per direct om geavanceerde cameraoplossingen in de zorgsector. VCS heeft alles op alles gezet om deze uitdaging meteen op te lossen.

Ziekenhuizen breiden hun intensive care afdelingen met spoed uit. Er worden bedden bijgeplaatst op bestaande afdelingen. Ook worden er operatiekamers omgebouwd tot IC-afdeling, op andere locaties worden triagetenten opgezet.

Twee acute uitdagingen

Hierbij lopen ziekenhuizen tegen twee acute uitdagingen aan in de patiëntobservatie. Ten eerste moeten alle nieuwe bedden worden voorzien van observatiecamera’s. Dit kan VCS zeer snel inregelen. Wij hebben meteen alle nodige camera’s bijgeplaatst bij onze klanten.

‘Observatiecamera’s voor alle nieuwe bedden’

Ten tweede worden op de intensive care alle vitale lichaamsfuncties nauwkeurig gemonitord. De gegevens van de meetapparatuur zijn normaal gesproken realtime te volgen op de centrale verpleegkundigenpost. Het signaal wordt doorgegeven via telemetrie. De verpleegkundigen krijgen een seintje als de hart- of longfunctie niet goed functioneert. Er is nu geen tijd om dit in te regelen voor de nieuwe bedden.

Camera op display

Daarom heeft VCS per direct speciale camera’s geplaatst, gericht op de displays van de meetapparatuur. Deze camera’s sturen scherpe beelden door naar de centrale verpleegkundigenpost. Oók in het donker: ook dan geven de camera’s de displays weer in kleur. Zo zien de verpleegkundigen ook ’s nachts continu de signaalkleuren van de meetapparatuur.

In één keer goed

VCS beschikt over de expertise en capaciteit om zeer snel de cameraobservatie in te regelen voor een zeer groot aantal nieuwe intensive care bedden. We schakelen beschikbare camera-installateurs in uit ons netwerk, bijvoorbeeld vanuit de entertainmentsector. Zij hebben direct tijd om dit op te pakken. Ook hebben we een zeer ervaren projectmanager op dit project gezet. Want alles moet in één keer goed gaan. Dit is uiteraard van levensbelang.

‘Bijdragen aan hun belangrijkste taak op dit moment’

VCS is er trots op dat we deze week in een recordtempo onze klanten hebben kunnen helpen om hun IC-afdelingen uit te breiden. Het betekent veel voor ons dat we hebben kunnen bijdragen aan hun belangrijkste taak op dit moment: voldoende capaciteit om goede zorg te leveren aan coronapatiënten. Onmisbaar werk, waarvoor we ze ontzettend dankbaar zijn.

Wij helpen u verder

Op dit moment is er een hoge vraag naar IC-bedden. Dit speelt in veel ziekenhuizen. Wilt u meer weten over onze oplossingen voor patiëntobservatie zoals PatientWatch en BabyWatch of wilt u overleggen wat wij kunnen betekenen qua camerabewaking in de zorg? Neem contact op met Carel ten Horn via 0416 – 54 10 10. Wij zetten alles op alles om u direct te helpen.

Enquire here