Breng acute dreigingen in beeld met CameraAuto

CameraAuto
Wist u dat élk voertuig is uit te rusten met sensortechnologie? Zo verandert een gewoon busje of auto of zelfs een elektrische cargobike in een CameraAuto. Dit stelt uw mensen in het veld in staat om op een snelle manier videobeelden te maken. De sensoren geven een 360 graden beeld rondom het voertuig.

Uw mensen handelen tal van incidenten af. Daarbij komen ze soms in situaties die lastig zijn te overzien. Zoals dreiging van agressie, vernieling of mogelijke escalatie bij evenementen. Camerabeelden geven dan direct meer zicht op de situatie. Zo stelt CameraAuto u in staat om tijdig plotselinge dreigingen in beeld te brengen. En om (criminaliteits)problematieken op camera te vangen.

Voertuig met sensortechnologie

CameraAuto is een voertuig, uitgerust met sensortechnologie. De camera- en thermische sensoren vullen elkaar aan. Samen geven ze een volledig beeld van de omgeving. Oók als er sprake is van rookwolken, duisternis of mist. VCS kan elk voertuig uitrusten met camera- en/of thermische sensoren.

‘Bediend vanuit het voertuig of de meldkamer’

De camera kan bediend worden door de collega in het voertuig of door een medewerker in de meldkamer. Die kan dan op afstand meekijken en inschatten of extra (politie-)inzet nodig is. Medewerkers in de meldkamer volgen de situatie op afstand. Zij ondersteunen collega’s op locatie met kennis en inzicht.

CameraAuto is heel effectief om tijdig acute dreigingen in beeld te brengen. Daarnaast is het inzetbaar voor persoonsbeveiliging en het monitoren van risicovolle situaties. De beelden zijn na het incident te gebruiken als bewijsmateriaal. Tot slot kunnen we verschillende bodycams in het voertuig klaarleggen. Deze kunnen in de cameraketen geïntegreerd worden.

‘Géén publiek 4G/5G-netwerk nodig’

Betrouwbare communicatie

De mobiele camera-unit heeft een 4G/5G-router voor communicatiedoeleinden. De verzamelde data wordt intern encrypted opslagen. Via een point-to-pointverbinding garanderen we betrouwbare communicatie over afstanden tot wel 30 km met eigen bandbreedte. Een publiek 4G/5G-netwerk is dan niet nodig.

Meer weten?

Lees meer over CameraAuto of vraag een presentatie aan voor uw organisatie over mobiele camerabewaking. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 541-010.

 

Enquire here