Blog Stop Ondermijning

Meer grip op ondermijning

Nederlandse gemeenten hebben in toenemende mate te maken met het fenomeen ondermijning. Hierbij raakt de onderwereld aan de bovenwereld, wat leidt tot tal van ongewenste situaties.

Zo komt woonadresfraude regelmatig voor, waarbij beschikbare woonruimte illegaal wordt bewoond of gebruikt. Bijvoorbeeld voor illegale prostitutie en illegale handel. Ook zijn er incidenten met o.a. drugslabs en hennepkwekerijen.

In een stijgend aantal gevallen vinden afpersing en criminele afrekeningen plaats en trekken bendes van plaats naar plaats (mobiel banditisme).

Grip op ondermijning

Ondermijning heeft een negatieve invloed op het openbare leven. Toenemende criminaliteit verslechtert de leefbaarheid en veiligheid, en ondermijnt het vertrouwen in het politiek gezag.

Het fenomeen ondermijning wordt de laatste jaren steeds beter onderkend. Maar hoe krijgt u hier meer grip op in uw gemeente? Hoe werpt u barrières op tegen criminele activiteiten die de samenleving ondermijnen?

VCS introduceert het dashboard Ondermijning:

  • Ontwikkeld voor de detectie van ondermijning.
  • Biedt inzicht in de aard, omvang, reikwijdte en herkomst van criminaliteit.
  • Geeft stuurinformatie voor uitvoering van de Wet Bibob.

Meer informatie

Lees meer op onze pagina Stop Ondermijning of vraag een online sessie aan. De sessie duurt ongeveer een half uur. Onze adviseur toont u voorbeelden van het dashboard en beantwoordt graag uw vragen. Direct contact: bel VCS Observation of e-mail info@vcsobservation.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *