WinkelDief

Terug naar overzicht volgende expertise vorige expertise
80% van aangiftes succesvol verhaald

80% van aangiftes succesvol verhaald

Realiseer een veiliger winkelgebied, met minder diefstal. Waar de leden van uw winkeliersvereniging na diefstal de schadevergoeding krijgen waar ze recht op hebben.


Winkeldiefstal blijft te vaak onbestraft. Aangifte doen is een tijdrovend proces, dat vaak onvoldoende loont: er is sprake van een hoog aantal seponeringen. De aangiftebereidheid onder winkeliers is in Nederland dan ook laag.

Uit de Veiligheidsmonitor 2017 van het CBS blijkt dat minder dan één op de vier winkeliers aangifte doet van winkeldiefstal. Terwijl een winkelier via aansprakelijkheidsstelling recht heeft op 181 euro schadevergoeding.

Met WinkelDief doen de leden van uw winkeliersvereniging eenvoudig online aangifte van winkeldiefstal. De schadevergoeding aanvragen, gaat in één moeite door.

Zo’n 80% van de aangiftes via WinkelDief wordt succesvol verhaald. Seponeringen nemen drastisch af en de aangiftebereidheid stijgt. Resoluut optreden na winkeldiefstal heeft ook een preventieve werking. Zo daalt het aantal incidenten in uw winkelgebied.

Hoe werkt het?
Zijn er één of meer verdachten op heterdaad aangehouden? De winkelier doet in zo’n 5 minuten aangifte en verricht vervolghandelingen in de app:

  1. strafrechtelijke aangifte indienen
  2. civielrechtelijke procedure opstarten
  3. schade (181 euro) verhalen via de GGN

  4. Eventueel kan hij of zij ook meteen:
  • een waarschuwing winkelontzegging geven
  • een collectieve winkelontzegging uitreiken
  • aangifte doen van huisvredebreuk

Alle formulieren worden direct verzonden naar de lokale politie en de GGN.

Bespaar kostbare tijd
In de app zijn de NAW-gegevens van uw leden vooringevuld - ook kan de winkelier een beveiliger machtigen om de aangiftes te doen. En digitale kopie voor de administratie wordt automatisch verstuurd.

Gratis presentatie en proefaccount
U kunt nu kosteloos een presentatie aanvragen voor uw winkeliersvereniging. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Een van onze adviseurs komt bij u op locatie om WinkelDief te demonstreren.

Vanzelfsprekend is er alle ruimte voor uw vragen. Onze adviseur maakt ook graag een gratis proefaccount aan voor uw vereniging. Zo kunt u WinkelDief na de presentatie op uw gemak nog eens proberen.

Neem contact op met VCS Observation via telefoonnummer 0416 54 10 10 of e-mail info@vcsobservation.com.

Terug naar overzicht volgende expertise vorige expertise

Contact met VCS


0416 541 010

Wij werken samen aan veiligheid met:
Rijksmuseum
BP
catharina-ziekenhuis
NS
Politie Antwerpen
prorail
Q8
Logo-Gemeente-Amsterdam