We are strong

Terug naar overzicht volgende expertise vorige expertise
We are strong

We are strong

Wilt u als onderwijsinstelling zicht en grip krijgen op pesten? Wilt u jongeren een luisterend oor bieden en adviseren? Verlaag de drempel om pesten te melden.

Naar schatting zijn er drie kinderen per schoolklas die worden gepest. Dit komt neer op 400.000 kinderen in Nederland. Zo’n 80% hiervan wordt niet gemeld en zelfs ouders weten vaak van niets.

Door de opkomst van cyberpesten neemt de impact van pesten alleen maar toe. We are strong helpt leerlingen van het secundair- en middelbaar beroepsonderwijs (12 tot 18 jaar).

De opzet bestaat uit twee delen:

  1. We are strong is een web-based én mobiel (iOS + Android) platform. Jongeren, ouders en docenten en vinden hier informatie en stimulerende berichten van hulpverleners en voormalige slachtoffers.
  2. Het melden van pest- en ander negatief gedrag gaat via de I am strong-app die door de onderwijsinstelling ter beschikking wordt gesteld via de App Store.

Het systeem is zo opgesteld dat de onderwijsinstelling op basis van de meldingen gegevens ontvangt. Ook bijvoorbeeld de gebruikte scheldwoorden maken onderdeel uit van de driemaandelijkse rapportage.

Zo is de onderwijsinstelling goed geïnformeerd en kan er beleid worden bepaald op basis van de beschikbare gegevens.

Cyberpesten houdt geen rekening met schooluren. Daarom brengen wij de chat-functie onder bij de Kindertelefoon. Zeker ook vanwege de expertise die zij in de loop van de jaren hebben opgebouwd.

Laagdrempelige kosten
De prijs ligt tussen de €1,45 en € 1,80 per leerling, afhankelijk van de grootte van uw onderwijsinstelling.

Terug naar overzicht volgende expertise vorige expertise

Contact met VCS


0416 541 010

Wij werken samen aan veiligheid met:
Rijksmuseum
BP
catharina-ziekenhuis
NS
Politie Antwerpen
prorail
Q8
Logo-Gemeente-Amsterdam