Patiëntobservatiesysteem

Terug naar overzicht volgende expertise vorige expertise
Veilige zorg voor uw patiënt

Veilige zorg voor uw patiënt

Dankzij onze intelligente toepassingen realiseert u meer patiëntveiligheid. Ook krijgt uw verplegend personeel meer grip op de intensieve verpleging en bewaking.

In samenwerking met Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen biedt VCS Observation intelligente videotechnieken en ons eigen patiëntobservatiesysteem (POS).

Op intensive-, medium- en cardio-care-afdelingen en neonatale afdelingen verblijft een zeer kwetsbare patiëntengroep waar intensieve zorg permanent noodzakelijk is.

Zaken als IC-richtlijnen, verminderde weerstand, gevaar van infecties en privacy vragen van zorginstellingen om verregaande maatregelen te treffen.

De trend is dat intensive care zalen worden vervangen door 1-persoons- en isolatiekamers. Om als verplegend personeel in zo'n nieuwe omgeving maximale patiëntveiligheid te garanderen, vraagt om overzicht en grip.

Traditionele camerasystemen zonder intelligentie en integratie met uw verpleegoproepsysteem (VOS) voldoen niet meer aan de norm.

Onze oplossingsgerichte videotechnieken ondersteunen verplegend personeel en dragen bij in het excelleren binnen kritische zorg. Door intensieve samenwerking met zorginstellingen worden oplossingen, aanpassingen en uitbreidingen gerealiseerd en in de praktijk toegepast.

Praktijkvoorbeeld Meander Medisch Centrum
Door op de nieuwe IC-afdeling het geavanceerde POS te implementeren, is aan een belangrijke wens voldaan: het realiseren van maximale patiëntveiligheid en meer grip en overzicht voor verplegend personeel op intensieve verpleging en bewaking.

In totaal zijn 16 IC- en MC-patiëntenkamers uitgerust met het POS en geïntegreerd in het VOS. Per kamer is een camera geïnstalleerd, de beelden zijn zichtbaar op twee verpleegposten en een medicatieruimte.

Alarmmeldingen worden zowel visueel als akoestisch weergegeven op de centrale post. Hierbij is de geluidsproductie van de aanwezige medische apparatuur in de software geconfigureerd. Achtergrondgeluiden worden niet aangemerkt als detectie.

Het bewakingsscherm op de verpleegpost springt aan als het systeem beweging en/of geluid bij de patiënt op het bed detecteert.

Functionaliteiten
Het systeem is volledig webbased, waardoor het mogelijk is om vanuit een willekeurige patiëntenkamer een selectie te maken van de overige kamers en deze indien gewenst actief in beeld te brengen.

Hierdoor is de verpleegkundige te allen tijde in staat de overige patiëntenkamers te observeren. Per patiënt kan eenvoudig de alarmering worden aangepast naar gelang de toestand waarin deze verkeerd.

Middels deze functionaliteit is het mogelijk om individuele alarmeringen per patiënt toe te passen. Hierin zijn drie keuzes te maken:

  1. alarmering op beweging
  2. alarmering op geluid en tonen
  3. verbergen beeld

Alarmen van de medische apparatuur worden met het camerabeeld visueel weergegeven. Detectie van geluid en beweging is door te schakelen op een smartphone, tablet (met beeld) of PDA, met een kort signaal en/of korte trilling.

Om de privacy van de patiënt en verplegend personeel te waarborgen kan door bediening van de aanwezigheidsschakelaar op de patiëntenkamer de cameraobservatie aan en uit worden geschakeld.

VCS heeft het POS zorgvuldig samengesteld door gebruik te maken van hoogwaardige componenten en innovatieve softwareapplicaties. Met de nieuwste broadcasttechnologie worden beelden en andere bestanden met een minimale netwerkbelasting gedistribueerd.

Het systeem is ook inzetbaar op afdelingen als CCU, geriatrie (dwalende patiënten), SEH en op psychiatrische afdelingen (PAAZ).

Terug naar overzicht volgende expertise vorige expertise

Contact met VCS


0416 541 010

Wij werken samen aan veiligheid met:
Rijksmuseum
BP
catharina-ziekenhuis
NS
Politie Antwerpen
prorail
Q8
Logo-Gemeente-Amsterdam