310 app geïntroduceerd in Rotterdam

Terug naar overzicht volgend project vorig project
De 310 app wordt gebruikt

De 310 app wordt gebruikt

De 310 winkelapp is speciaal ontwikkeld voor ondernemers en beveiligers van het winkelgebied in Rotterdam centrum. Vanwege het succes werd dit verder uitgerold.

De app werd verder uitgerold over de Rotterdamse winkelcentra Zuidplein, Alexandrium, Keizerswaard, Hesseplaats en Boulevard-Zuid.

Daarnaast wordt een landelijke uitrol in samenwerking met het Openbaar Ministerie en het Ministerie voor Veiligheid & Justitie voorbereid. 310winkel.nl is online bereikbaar.

Wat is het?
De 310 winkelapp is een online portal voor ondernemers die benadeeld zijn door een winkeldiefstal, waarbij een of meer verdachten op heterdaad zijn aangehouden.

De app zorgt dat er op een duidelijke en eenvoudige manier afhandeling van de winkeldiefstal wordt verricht. Tegelijk met de online strafrechtelijke aangifte kan men vervolghandelingen verrichten:

  • Het geven van een waarschuwing collectieve winkelontzegging
  • Het uitreiken van een collectieve winkelontzegging
  • Schade (€181,=) verhalen met de aansprakelijkheidsstelling via de Service Organisatie Directe Aansprakelijkheid (SODA)
  • Aangifte doen van huisvredebreuk

Door de gebruiksvriendelijke manier van aangifte doen, bespaart de ondernemer tijd. Daarnaast zijn beveiligers sneller terug op hun plek en dus efficiënter inzetbaar.

Door duidelijke invulvelden en slimme hulpfuncties is het resultaat duidelijk leesbaar, het raakt niet verloren door rechtstreekse verzending (als pdf) naar lokale politie en SODA. Seponeringen nemen hierdoor drastisch af en aangiftebereidheid stijgt.

Terug naar overzicht volgend project vorig project

Contact met VCS


0416 541 010

Wij werken samen aan veiligheid met:
Rijksmuseum
BP
catharina-ziekenhuis
NS
Politie Antwerpen
prorail
Q8
Logo-Gemeente-Amsterdam