WaakSamen genomineerd: Accenture Innovation Awards

Terug naar overzicht volgend artikel vorig artikel
Accenture Innovation Awards

Innovation Awards

vrijdag 22 juni 2018

WaakSamen is genomineerd voor de prestigieuze Accenture Innovation Awards in de categorie ‘security’. Met WaakSamen ontvangen ook politie en gemeente veiligheidsmeldingen uit bestaande buurt-WhatsAppgroepen.

Nederland telt ruim 8500 buurt-WhatsAppgroepen, waarmee bewoners elkaar waarschuwen voor o.a. inbrekers, vandalisme en verdachte personen. De buurtappgroep is potentieel een bron van informatie voor gemeenten en politie. Deze informatie is nu voor instanties ontoegankelijk, terwijl de aangiftebereidheid daalt.

Benut de kracht van buurtappgroepen
WaakSamen benut de kracht van bestaande buurt-WhatsAppgroepen. Het zet meldingen van verdachte situaties aan buurtgenoten direct door naar politie en gemeente.

WaakSamen zorgt dat informatie gestructureerd wordt ingegeven. Gemeente en politie ontvangen werkbare signalementen en stuurinformatie in een overzichtelijk dashboard. Dit geeft snel inzicht in de ontwikkelingen qua veiligheid. Het helpt beslissers om met hun veiligheidsbeleid de publieke ruimte veiliger te maken.

Top 25
In juli wordt bekendgemaakt of VCS met WaakSamen behoort tot de top 25 meest innovatieve concepten van de Accenture Innovation Awards 2018.

Over de Accenture Innovation Awards
De Accenture Innovation Awards is een jaarlijkse innovatiewedstrijd die de meest vooruitstrevende producten, diensten of concepten ondersteuning biedt. Op 2 november worden de winnaars bekroond tijdens de Innovation Summit in Utrecht.

Kijk ook op innovation-awards.nl.

Terug naar overzicht volgend artikel vorig artikel

Contact met VCS


0416 541 010

Wij werken samen aan veiligheid met:
Rijksmuseum
BP
catharina-ziekenhuis
NS
Politie Antwerpen
prorail
Q8
Logo-Gemeente-Amsterdam