VCS op de eRIC beurs

Terug naar overzicht volgend artikel vorig artikel
Op 2-3-4 juni staat VCS op de beursvloer

IMG_6691

vrijdag 5 februari 2016

Nederland krijgt weer een groot multidisciplinair vakevenement voor veiligheidsprofessionals. Op 2 juni 2016 opent de expo Rampenbestrijding, Incidentmanagement & Crisisbeheersing (eRIC) haar poorten op vliegveld Twenthe. Drie dagen lang is de voormalige vliegbasis bij Enschede hèt verbindingsplatform voor operationele hulpverleners, vakorganisaties en aanbieders van producten en diensten. Om netwerken te smeden en zaken te doen; krachtig publiek-privaat partnerschap voor een veiliger Nederland.

eRIC over het bezoek van VCS:

Camera’s zijn niet meer weg te denken uit het publieke domein. Op stations, in uitgaansgebieden, op bedrijventerreinen en in het verkeer, overal kijken elektronische ogen mee. Primair vanuit het oogpunt van openbare orde en opsporing, maar er kan veel meer met de beelden. VCS Observation, marktleider in het Nederlandse cameratoezicht, wil samen met de professionals in het veiligheidsdomein het toepassingsbereik van camerabeelden vergroten.

Wim van Deijzen, directeur van VCS Observation: “Wij zien het als onze missie om met onze techniek en knowhow een bijdrage te leveren aan een veiliger samenleving. Onze kracht zit in het publieke domein: daar leveren wij camerasystemen voor toezicht door de politie en gemeente. Real time beelden zijn in die kolommen een steeds belangrijker instrument voor handhaving. ‘Big data’ biedt nieuwe mogelijkheden om onveilige situaties op te sporen en vroegtijdig in te grijpen. Visuele beelden zijn daarin een steeds belangrijkere schakel. Want één plaatje zegt meer dan duizend woorden.”

Voorbeelden die Wim van Deijzen noemt zijn: crowd management bij evenementen of manifestaties in de publieke ruimte en live zicht op incidenten. “We willen beschikbare data onder de geldende randvoorwaarden van privacybescherming beter beschikbaar maken en teruggeven aan de samenleving om de veiligheid en leefbaarheid te helpen verbeteren. Daarom bouwen we onze camera’s om tot real time sensoren van een nieuwe generatie. Onze focus ligt primair op ‘blauw’, de politiesector. Maar ook gemeenten, de veiligheidsregio’s en ondernemers hebben baat bij de verzamelde data. Tijdens eRIC laten we graag zien wat camerabeelden van hoge kwaliteit kunnen bijdragen aan veiligheid en crisismanagement in brede zin.”

Terug naar overzicht volgend artikel vorig artikel

Contact met VCS


0416 541 010

Wij werken samen aan veiligheid met:
Rijksmuseum
BP
catharina-ziekenhuis
NS
Politie Antwerpen
prorail
Q8
Rabobank
1024px-SWIFT.svg
Logo-Gemeente-Amsterdam