Primeur voor HTM: vernieuwde TikIn

Terug naar overzicht volgend artikel vorig artikel
TikIn handhavingsapp

TikIn handhavingsapp

donderdag 9 februari 2017

Vanaf februari werkt de afdeling Controle en Veiligheid van de HTM met de nieuwe TikIn van VCS Observation. HTM en VCS hebben nauw samengewerkt in een pilottraject. De ontwikkeling van de applicatie sluit aan bij de wensen en werkwijze van de HTM.

Met de nieuwe functionaliteiten van de app is de koppeling gemaakt tussen de centrale meldkamer (CTR) en de collega’s op straat.

Zij werken nu samen binnen één omgeving en kunnen elkaars informatie met letterlijk één druk op de knop delen, waarmee de reactieorganisatie een enorme extra slagkracht heeft gekregen.

Doordat HTM gebruiktmaakt van CoppWeb, was VCS in staat om een realtime koppeling te ontwikkelen met de mobiele devices van de collega’s op straat.

Vier uitbreidingen
De vernieuwde applicatie kent vier concrete uitbreidingen voor uiteenlopende functionele behoeftes:

1. Incident Registratie (Sociale Veiligheid)
2. Reactie Organisatie & Communicatie Binnen-Buiten
3. Begeleiders Sociale Veiligheid
4. Registratie Diensten

Doordat het mobiele devices is aangesloten op CoppWeb kunnen de collega’s op straat op gemakkelijk opdrachten vanuit de CTR ontvangen, verwerken én afhandelen.

De aansturing vanuit de CTR wordt nu efficiënter benut. Zo kunnen incidenten naar wens worden voorzien van actueel beeldmateriaal dat realtime doorgezet kan worden naar de juiste ondersteuningsteams op straat.

Maatwerk is noodzakelijk
Bij de ontwikkeling van de applicatie heeft de schaalbaarheid en modulaire structuur centraal gestaan. Hierdoor is het zeer eenvoudig, veranderingen van het interne proces direct terug te vertalen naar de applicatie.

Voor organisaties in het (semi)-publieke domein wordt het nu mogelijk om de interactie tussen de collega’s ‘binnen’ en ‘buiten’ te optimaliseren.

Door gebruik te maken van de modulaire structuur biedt de applicatie de kans deze zo optimaal mogelijk de configureren voor elke unieke (reactie)organisatie.

Terug naar overzicht volgend artikel vorig artikel

Contact met VCS


0416 541 010

Wij werken samen aan veiligheid met:
Rijksmuseum
BP
catharina-ziekenhuis
NS
Politie Antwerpen
prorail
Q8
Logo-Gemeente-Amsterdam