Oplevering Tik-in bij HTM in Den Haag

Terug naar overzicht volgend artikel vorig artikel
Tik-In

Tik-In

Hans van Rijthoven (Operationeel Manager Controle & Veiligheid HTM)

Hans van Rijthoven

woensdag 14 maart 2018

Afgelopen maandag 5 maart vond bij HTM Personenvervoer (afdeling Controle en Veiligheid) de officiële oplevering plaats van de nieuwe Tik-In van VCS.

HTM en VCS hebben hierin nauw samengewerkt, zodat na een succesvol pilottraject Tik-In in gebruik is genomen. HTM heeft met de applicatie Tik-In een flexibel en krachtig middel in handen waarmee de grip op incidenten en medewerker wordt gewaarborgd.

Met de nieuw toegevoegde functionaliteiten binnen een universele applicatie is de koppeling gemaakt tussen de centrale meldkamer (CTR) en de collega’s op straat.

Zij werken nu samen binnen één omgeving en kunnen elkaars informatie met letterlijk één druk op de knop delen.

Via de module ‘de reactieorganisatie’ kunnen incidenten op stations en in trams eenvoudig worden gemeld. Deze meldingen worden beheerd door de meldkamer en toegewezen aan de handhavingsteams.

Vanuit Tik-In wordt incidentregistratie op eenvoudige wijze mogelijk gemaakt.

Doordat de mobiele devices van de handhavingsteams zijn aangesloten op Coppweb in de meldkamer (CTR) kunnen de collega’s op straat op een gemakkelijke en interactieve wijze opdrachten vanuit de CTR ontvangen.

Door deze wijze van melden neemt het portoverkeer drastisch af (wat de kans op spraakverwarring terugdringt) én wordt de aansturing van de CTR efficiënter benut.

VCS Observation wenst HTM Personenvervoer veel werkplezier met Tik-In.

Terug naar overzicht volgend artikel vorig artikel

Contact met VCS


0416 541 010

Wij werken samen aan veiligheid met:
Rijksmuseum
BP
catharina-ziekenhuis
NS
Politie Antwerpen
prorail
Q8
Logo-Gemeente-Amsterdam