Inspiratie: DataLab Amsterdam

Terug naar overzicht volgend artikel vorig artikel
DataLab Amsterdam

DataLab Amsterdam

Presentatie DataLab Amsterdam

Presentatie DataLab Amsterdam

Presentatie DataLab Amsterdam_1

Presentatie DataLab Amsterdam_1

Presentatie DataLab Amsterdam_2

Presentatie DataLab Amsterdam_2

DataLab

DataLab

maandag 23 oktober 2017

VCS Observation nam deel aan DataLab Amsterdam. Dit kenniscentrum biedt partijen de ruimte om hun visie te delen over het verkrijgen en gebruiken van data door de gemeente.

Wim van Deijzen presenteerde onze visie. Uitgangspunt was het gebruik van de al aanwezige sensoren (camera’s, zenders) en netwerken in de stad, die door VCS worden beheerd.

Deze sensoren worden gekoppeld aan onze software voor het analyseren, voorspellen en voorkomen van criminaliteit en overlast én het verbeteren van de leefomgeving.

SmartCity Platform
De tools die hiervoor worden ingezet heeft VCS in eigen beheer ontwikkeld onder de naam SmartCity Platform. Dit platform stelt gemeenten in staat om de aanwezige data voorspellend te gebruiken.

Zo kan men tijdig inspelen op risico’s en trends. De mogelijkheden zijn groot en situationeel in te richten op de vraag van de gebruiker.

Sotwareoplossingen
Middels onze softwareoplossingen is data te vergaren - en wordt het vertaald naar bruikbare stuurinformatie. Beleidsmakers hebben daarmee de tools in handen om de juiste inrichting aan hun beleid te geven.

Een aantal softwareoplossingen die VCS ontwikkelde:

  1. Coppweb
  2. WaakSamen
  3. Tik-In
  4. 310-winkelapp

De presentatie is door de gemeente goed ontvangen. VCS ziet ernaar uit om Amsterdam verder te helpen in de doelstelling om de stad voor te bereiden op de toekomst.

Terug naar overzicht volgend artikel vorig artikel

Contact met VCS


0416 541 010

Wij werken samen aan veiligheid met:
Rijksmuseum
BP
catharina-ziekenhuis
NS
Politie Antwerpen
prorail
Q8
Logo-Gemeente-Amsterdam