HTM heeft primeur met de vernieuwde Tik-In applicatie

Terug naar overzicht volgend artikel vorig artikel
De heer Hans van Rijthoven (Groepsmanager Veiligheid HTM - Controle& Veiligheid) en de heer Carel Ten Horn (Sales Director VCS Observation)

20170130_124016

donderdag 9 februari 2017

Vanaf februari 2017 wordt er bij de afdeling Controle en Veiligheid van de HTM gewerkt met de nieuwe Tik-In applicatie van VCS Observation. HTM en VCS hebben hierin nauw samengewerkt, met als gevolg dat een succesvol pilottraject doorlopen is, waardoor de ontwikkeling van de applicatie aansluit bij de wensen en de werkwijze van de HTM. HTM heeft met de applicatie Tik-In een flexibel en krachtig middel in handen voor haar medewerkers.

Met de nieuwe functionaliteiten van de applicatie is de koppeling gemaakt tussen de centrale meldkamer (CTR) en de collega’s op straat. Zij werken nu samen binnen één omgeving en kunnen elkaars informatie met letterlijk één druk op de knop delen, waarmee de reactieorganisatie een enorme extra slagkracht heeft gekregen. Doordat HTM gebruikt maakt van het Management Systeem Coppweb, was VCS in staat om een real-time koppeling te ontwikkelen met de mobiele devices van de collega’s op straat. De vernieuwde applicatie kent vier concrete uitbreidingen waarmee uiteenlopende functionele behoeftes worden afgedekt:

1. Incident Registratie (Sociale Veiligheid)
2. Reactie Organisatie & Communicatie Binnen-Buiten
3. Begeleiders Sociale Veiligheid
4. Registratie Diensten

Doordat het mobiele devices is aangesloten op het bestaande Coppweb systeem kunnen de collega’s op straat op gemakkelijke en interactieve wijze opdrachten vanuit de CTR ontvangen, verwerken én afhandelen. De aansturing vanuit de CTR wordt nu efficiënter benut. Zo kunnen incidenten naar wens worden voorzien van actueel beeldmateriaal welke real-time doorgezet kan worden naar de juiste ondersteuningsteams op straat.

Maatwerk is noodzakelijk en daarom vanzelfsprekend

Bij de ontwikkeling van de applicatie heeft de schaalbaarheid en modulaire structuur centraal gestaan. Hierdoor is het zeer eenvoudig, veranderingen van het interne proces direct terug te vertalen naar de applicatie. Voor organisaties, welke werken in het (semi)-publieke domein, wordt het nu mogelijk om de interactie tussen de collega’s ‘binnen’ en ‘buiten’ te optimaliseren. Door gebruik te maken van de modulaire structuur biedt de applicatie de mogelijkheid deze zo optimaal mogelijk de configureren voor ieder zijn unieke (reactie)-organisatie.

Klik hier voor de video waarin de werking van Tik-In bij HTM aan bod komt.

Terug naar overzicht volgend artikel vorig artikel

Contact met VCS


0416 541 010

Wij werken samen aan veiligheid met:
Rijksmuseum
BP
catharina-ziekenhuis
NS
Politie Antwerpen
prorail
Q8
Rabobank
1024px-SWIFT.svg
Logo-Gemeente-Amsterdam