ESIW: Twee prijzen voor VCS

Terug naar overzicht volgend artikel vorig artikel
Het WaakSamen/Buurt WhatsApp-Programma team

Foto1

De publieksprijs en runner-up award voor WaakSamen/Buurt WhatsApp Tilburg

Foto2

woensdag 5 oktober 2016

Eind september vond in de Tilburgse Spoorzone de European Social Innovation Week plaats. ESIW gaat over kennis delen, ervaringen uitwisselen en samenwerkingsverbanden vinden die tot nieuwe producten leiden bij bedrijfsleven, overheid, onderwijs en wetenschap. Een van de onderdelen van deze week, was de uitreiking van de European Social Innovation Award 2016. Deze wordt jaarlijks uitgereikt aan organisaties en initiatieven die een toonbeeld van succesvolle Social Innovation zijn. WaakSamen van VCS Observation was samen met het succesvolle Buurt WhatsApp-programma van de Gemeente Tilburg één van de vijf genomineerden.

WaakSamen ondersteunt bestaande Buurt WhatsApp-groepen bij het maken van een snelle melding met een duidelijk en bruikbaar signalement. WaakSamen is een gratis app en werd ontwikkeld samen met de Gemeente Tilburg en wordt ondersteund door zowel de politie als door Meld Misdaad Anoniem. Dankzij Buurt WhatsApp-groepen daalt het aantal woninginbraken met maar liefst 60% (Tilburg University).

Tijdens de uitreiking werd het samenwerkingsverband VSC Observation/Gemeente Tilburg niet alleen met de Publieksprijs, maar ook met de Runner Up Award bekroond. Een resultaat om trots op te zijn en een stimulans om WaakSamen in combinatie met Buurt WhatsApp in heel Nederland te gaan inzetten.

Meer informatie over WaakSamen, klik hier

Terug naar overzicht volgend artikel vorig artikel

Contact met VCS


0416 541 010

Wij werken samen aan veiligheid met:
Rijksmuseum
BP
catharina-ziekenhuis
NS
Politie Antwerpen
prorail
Q8
Rabobank
1024px-SWIFT.svg
Logo-Gemeente-Amsterdam