Cameratoezicht Wenckebachweg

Terug naar overzicht volgend artikel vorig artikel
cameratoezicht Wenckebachweg

cameratoezicht Wenckebachweg

dinsdag 1 maart 2016

www.at5.nl: "Het is niet voor de eerste keer dat er een incident plaatsvindt in de Wenckebachweg, vlakbij het metrostation Spaklerweg. Het meest recente incident was een ernstig zedendelict op 27 januari jl., waarbij een meisje door een man op een fiets werd aangevallen en gedwongen werd naar de bosjes langs het spoor. Het zedendelict duurde circa een kwartier. Helaas zijn dit niet de enige meldingen. Studenten in deze buurt maken melding van nog veel meer incidenten. Zo zou er bijvoorbeeld op 16 december 2015 een man op een deur van een bewoonster hebben geklopt en seksueel getinte opmerkingen hebben gemaakt. Op 1 januari jl. maakte een jongen melding dat hij was bedreigd met een mes en op 29 januari zou een meisje zijn bedreigd met verkrachting door twee mannen.

D66 stelde vragen in de gemeenteraad over de veiligheid van studentencampussen in de stad. Burgemeester dhr. Van der Laan erkende dat er iets bij de Wenckebachweg moest gebeuren. 'Het wankele evenwicht in deze rafelrand is verstoord door bouwwerkzaamheden. Er zijn meteen maatregelen genomen door middel van het ophangen van extra camera’s."

Als partner op het gebied van veiligheid heeft VCS Observation dit project mogen realiseren. Het belangrijkste uitgangspunt was het spoedeisende karakter en de noodzaak van dit cameraproject. Samen met de burgemeester en de gemeente is er een concreet veiligheidsplan opgesteld om snel tot een pakkende oplossing te komen. Deze aanpak heeft geresulteerd in de vorm van semi-tijdelijk cameratoezicht door middel van mobiele camerasystemen. Het grote voordeel van de oplossing die VCS heeft toegepast is de mobiliteit van de systemen. Daarnaast zijn deze systemen volledig zelfvoorzienend (denk aan voeding, beeldtransmissie etc.). De ideale (tijdelijke) oplossing voor de situatie in de Wenckebachweg.

De realisatie van dit project heeft slechts enkele dagen in beslag genomen. Door snel te acteren is direct ingespeeld op de actuele problematiek. VCS heeft daarmee mogen bijdragen aan een veiliger Amsterdam!

Zie hier de oude en nieuwe beelden van het cameratoezicht bij de Wenckebachweg.

Terug naar overzicht volgend artikel vorig artikel

Contact met VCS


0416 541 010

Wij werken samen aan veiligheid met:
Rijksmuseum
BP
catharina-ziekenhuis
NS
Politie Antwerpen
prorail
Q8
Rabobank
1024px-SWIFT.svg
Logo-Gemeente-Amsterdam