Cameratoezicht in Almere Buiten

Terug naar overzicht volgend artikel vorig artikel
Jorritsma zet de cameras in werking

Jorritsma zet de cameras in werking

Cameratoezicht in Almere Buiten

Cameratoezicht in Almere Buiten

zondag 24 oktober 2010

Het centrum van Almere Buiten heeft cameratoezicht verzorgd door VCS Observation. Woensdag werd het toezicht officieel in gebruik genomen door burgemeester Annemarie Jorritsma. Op vijftien plekken in het winkelcentrum staan zwarte palen met daarop camera's opgesteld. De palen konden worden geplaatst door extra geld dat Almere uit Den Haag heeft gekregen.

,,Als wij deze zogenoemde Montfrans-middelen niet hadden gekregen, hadden wij veel langer moeten wachten op het cameratoezicht in dit stadsdeel", aldus Jorritsma. ,,En gelukkig kon de techniek nu al aangelegd worden, tijdens de verbouwing van het centrum, dat scheelt ook weer een hoop geld."

Jorritsma verwacht veel van de invoering van het cameratoezicht in Buiten. ,,In Stad is in één jaar tijd de criminaliteit in het Stadshart met bijna dertig procent afgenomen. Ook het aantal meldingen van vandalisme is gedaald."

In Buiten is vooral veel overlast van rondhangende mensen die alcohol drinken, vertelt Madeleine Gouma, veiligheidsmanager van Buiten. ,,Rondhangen hoeft op zich geen probleem te zijn, maar zodra er alcohol in het spel is ontstaat er een ongewenste samenscholing. Door het cameratoezicht kan in die gevallen nu eerder worden ingegrepen."

Meer toezicht met camera's betekent niet minder blauw op straat, zegt Gouma. ,,Cameratoezicht is een aanvulling. Natuurlijk zijn er nog steeds agenten en gemeentelijke toezichthouders die in het centrum rondlopen. Met cameratoezicht vergroot je de pakkans."

De veiligheidsmanager is niet bang dat de problemen worden verschoven naar de naastgelegen Hoofdstedenbuurt. ,,De overlast is direct gerelateerd aan de functies die je in het centrum vindt. Mensen hangen trouwens niet zo graag rond in een woonwijk. Bovendien zijn er in de omringende wijken verschillende plannen van aanpak om overlast aan te pakken."

Terug naar overzicht volgend artikel vorig artikel

Contact met VCS


0416 541 010

Wij werken samen aan veiligheid met:
Rijksmuseum
BP
catharina-ziekenhuis
NS
Politie Antwerpen
prorail
Q8
Rabobank
1024px-SWIFT.svg
Logo-Gemeente-Amsterdam